Breiwerkje met de “licks matrix”

Vind je het ook indrukwekkend klinken als iemand veel noten kan spelen ? En dat die ook nog elk chorus kan variëren ? Dat kun jij ook leren !  Sommige concepten uit de wiskunde maken het improviseren een stuk inzichtelijker. In deze blog geef ik je een “algoritme” (recept)  hoe je zelfstandig jouw vocabulaire kunt vergroten aan de hand van een “matrix”, een speciale tabel. Tja, als wiskundige fascineren mij de paralellen tussen wiskunde en het leren improviseren. In deze blog leer je binnen 10 minuten :

  • passende woordjes maken op een majeur 7 akkoord
  • deze woordjes aan elkaar schakelen

Het middel dat we daarbij gebruiken is de “licks matrix”, een slimme tabel van 2 rijen en 2 kolommen, waarin in elke cel woordjes (licks) staan die met elkaar verbonden kunnen worden. Per rij hebben we dezelfde begintoon en per kolom dezelfde “doeltoon”, de toon waar je op uit komt. Je speelt steeds met een woordje van 4 achtste noten van de ene akkoordtoon naar de andere, dus als je het akkoord kent zit je altijd goed.

Benieuwd hoe ik licks aan elkaar plak tot een zin ? Vraag dan de GRATIS tweede video aan.

LET OP !!! DOOR DE VAKANTIETIJD KAN HET EEN PAAR DAGEN DUREN VOORDAT JE TOEGANG KRIJGT


NIEUW ! De 101 improvisatietips

Kom je niet verder met improviseren, terwijl je wel met plezier oefent en al een aardig niveau bereikt hebt ? Dat voelt frustrerend. Vanaf 1 oktober bied ik een nieuwe dienst aan die jou helpt het beste uit jezelf te halen : de 101 improvisatietips.

Elke week geinspireerd raken met een leuke tip per video van 5 a 10 minuten, compleet met meespeeltracks en pdf bestanden getransponeerd voor jouw instrument. Stap voor stap jouw vaardigheden op een leuke manier vergroten. Ik laat je aan de hand van solo’s van grote meesters zien hoe je hun vocabulaire kunt integreren met jouw muziek.

Speciaal voor jou als lezer van mijn blog geldt natuurlijk ook nog een leuke introductie korting ! Meer weten ? Mail naar info@wernerjanssen.nl. In augustus komt de GRATIS proefles beschikbaar. Als je mijn mailings ontvangt krijg je hiervan automatisch bericht.

23 gedachten over “Breiwerkje met de “licks matrix””

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven