Anahata Bahyan – song from the heart

De grootste kracht van muziek is dat het een universele taal is die via ons hart tot ons spreekt. Het is toch magisch dat een paar geluidsgolven je kunnen ontroeren, je euforisch kunnen stemmen, dat je er troost in kunt vinden, of juist lekker op kunt dansen? Muziek opent onze binnenwereld. Vanuit die intentie componeerde ik ‘Anahta Bahyan’. In het Sanskriet staat Anahata voor hartcentrum en Bahyan is in India de benaming voor een religieus lied.

Nu ben ik de afgelopen maanden bijna niet ‘on the road’ geweest. In die tijd heb ik me vermaakt door de twee delen van mijn improvisatiemethode ‘slim improviseren’ te schrijven en mijn arrangementen af te maken voor blaasorkesten. Die staan in de etalage van het nieuwe platform sonolize. En nu ben ik met veel plezier bezig om bij mijn boeken online cursussen te bouwen. Met verrassende tools die je helpen om heel systematisch jouw mogelijkheden bij het improviseren te vergroten.

In de zomer ontdekte ik hoe leuk het is om van mijn oude composities play along tracks te maken met esoterische sounds om er ‘meditatief’ op te kunnen improviseren. Ik heb er zes af. In de video kun je een one-taker beluisteren van Anahta Bahyan. Het werkt het beste als je er met je ogen dicht naar luistert.

Veel hartkracht gewenst,
Werner Janssen
improvisatiecoach

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven