Ontdek de 5 modellen van jazz-standards

Met improviseren ben je best al ver gekomen:

Je kent de meeste akkoordsymbolen en weet wat je dan kunt spelen

Je speelt al minimaal 7 jaar

Op jamsessies hoor je bij de beste muzikanten

Door je ervaring bluf je je er wel door heen op je oren, maar je weet dat niet alles klopt wat je speelt

Je herkent II – V – I verbindingen

Je speelt wel eens licks die je hebt uitgezocht

Je beheerst de meeste toonladders op je instrument

Je weet wat van muziektheorie over akkoorden

MAAR ...

Er blijven altijd stukjes waar je niet zeker bent en blijft gokken, terwijl je nou juist graag eindelijk eens wilt weten hoe het nou precies zit

Je blijft jouw kostbare tijd maar verliezen aan losse puzzelstukjes op YouTube, in workshops en lessen, terwijl je het grote verband wil ontdekken

Improviseren geeft je al heel veel plezier, terwijl je nog lekkerder en met meer zelfvertrouwen zou spelen als je helemaal weet wat je doet

Je denkt dat het onmogelijk is om net zo vrijuit te kunnen improviseren als jouw grote voorbeelden, terwijl dat eigenlijk wel jouw grote droom is

Wil je een houvast zodat je meer zelfvertrouwen en plezier ervaart als je improviseert omdat je spontaan speelt en toch precies weet wat je doet?

De oplossing: bewust improviseren

 Jazz-standards vereenvoudigen met de 'dominant-matrix'

In bewust improviseren ontdek je

Bewust improviseren’ (192 pagina’s in het handzame A5 formaat) neemt je stap voor stap mee welke noten het mooist klinken aan de hand van 15 populaire jazz-standards uit het Real Book, zoals Take the A train, Stella by starlight, Someday my prince will come en There ‘ll never be another you

NIVEAU ADVANCED


MET GRATIS ONLINE WERKBOEK!

Maak hier jouw beste keuze

Standaard

24,95
Boek
Online werkboek

Wat is het play along pack?

Het play along pack is een e-Book. Hierin vind je oefentracks bij alle stukken uit het boek. Zo vertaal je de tips uit het boek meteen naar jouw instrument! 

Het play along pack kost normaal los 20 euro. In combinatie met het boek is jouw investering slechts 12 euro. Het maakt het oefenen heel efficiënt en leuk.

DOEN!

Wat gebeurt als je het boek bestelt?

Je kunt ervoor kiezen om het boek bij mij op te halen. Ga je liever niet de deur uit? Voor slechts 6 euro stuur ik het boek graag naar je op in Nederland.

Verzending naar andere EU landen kost 10 euro. Hiervoor kun je kiezen bij je betaling.

Woon  je in een land buiten de EU of wil je meer dan één exemplaar bestellen? Neem dan even contact op.

Gun jezelf het play along pack

Voor wie is bewust improviseren bedoeld?

Bewust improviseren nog te lastig? Kijk dan even bij mijn andere boeken

Werner Janssen – improvisatiecoach

Ik herinner me nog goed hoe ik als jongetje van 5 kennis maakte met de sopraan saxofoon. Ik groeide op in de blaasmuziekwereld in Limburg. Toen ik rond mijn 15e begon met improviseren speelde ik op gehoor en puur intuïtief maar wat raak met meespeel CD’s.

Als ik dan probeerde de akkoorden en toonladders die er bij stonden te spelen, dan ging me dat veel te snel en voelde ik me geremd. Dus ging ik maar verder op de oude manier zonder vooruitgang te boeken. Ik had geen idee hoe ik ooit dit zou kunnen leren, terwijl ik anderen ogenschijnlijk moeiteloos de ene na de andere mooie noot hoorde spelen als ze improviseerden.

Toen ik op het conservatorium eenmaal grote jazzsolisten zoals Charlie Parker, Sonny Stitt, Cannonball Adderley, John Coltrane, Chet Baker, Clifford Brown, Dexter Gordon, Hank Mobley en modernere spelers als David Sanborn, Michael Brecker en Dick Oatts ging kopiëren, ontdekte ik goed werkende basiswoordjes, het “vocabulaire“.

Ik reeg deze woordjes aaneen tot complete “breiwerkjes” op elk akkoord  en toen ik eenmaal de steeds terugkerende structuren, zeg maar de “grammatica” van de jazz-standards uit het Real Book doorzag, kon ik zo makkelijk akkoorden verbinden.

Ik ben ongelofelijk dankbaar dat ik inmiddels met ontzettend inspirerende musici zoals Herbie Hancock, Pat Metheny, Wynton Marsalis, Maria Schneider, Toots Thielemans, Bono (U2), Cliff Richard, Joe Lovano en vele anderen heb opgetreden en wil graag mijn inspiratie delen.

Ik heb mezelf kunnen ontwikkelen van iemand die onzeker aanrommelt tot iemand die gretig en in vrijheid improviseert. Het is echt geen “rocket-science”. De stappen die ik zelf heb gezet heb om de jazztaal van de grote meesters te doorgronden, vormen een methode waarmee ook jij  bewuster kunt improviseren op je instrument. Ik droom van een mooiere wereld en daarom heb ik in mijn  boeken deze stappen beschreven, zodat jij ook het plezier ervaart van improviseren.

Werner Janssen

Standaard

24,95
Boek
Online werkboek

Heb je het boek al?

VRAAG HIER JOUW GRATIS ONLINE WERKBOEK AAN

 

ONTDEK HIER ZES MANIEREN HOE IK JE VERDER KAN HELPEN

Scroll naar boven