Bach en bebop

Op 21 maart, bij het uitbarsten van de de lente, was het precies 332 jaar geleden dat Johannes Sebastian Bach werd geboren. In deze tijd in de aanloop naar Pasen wordt zijn Mattheus Passion vaak opgevoerd. Allemaal redenen om aan deze misschien wel allergrootste componist eens aandacht te schenken in mijn blog.

Maar wacht eens even, jij schrijft toch over improviseren en jazz ? Wat heeft Bach daar nou mee te maken ? In de onderstaande video, uit mijn cursus “101 improvisatietips”  leg ik je uit hoe je de basistaal van de jazz, de “bebop” in verband kunt brengen met Bach. Enjoy !

En wil je de tweede video met oefentrack en uitgeschreven bladmuziek ontvangen om er lekker mee te oefenen ? Laat dan even je emailadres achter en ik stuur je GRATIS een link.

Ook ben ik benieuwd welke verbanden jij ziet tussen klassieke muziek en jazz. Wil je me dat laten weten in het commentaarveld beneden ? Groet, Werner Janssen

18 gedachten over “Bach en bebop”

 1. Peter Zegers

  Welke verbanden zijn er tussen klassiek en jazz? Er zijn natuurlijk verschillende klassieke componisten geweest die geprobeerd hebben iets met jazz te doen. Stravinsky is een goed voorbeeld. En in modern klassiek komt ook improvisatie aan bod. Er zijn dus zeker raakvlakken, maar het grote verschil zittoch in de swing die eigenlijk niet mag ontbreken in jazz.

 2. Hallo Werner,

  Interessant dat Jazz en klassiek iets met elkaar gemeen hebben.
  Zal graag van je de oefentrack willen ontvangen.
  Bedankt dat je je kennis wikt delen.

 3. Fred van Gelderen

  Nou Werner, wél nieuwsgierigmakend. Ben benieuwd naar je oefentrack, misschien gaat het toch nog iets worden met mij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven