De macho feel in latin muziek

Leer in 3 minuten enkele basisritmes die je meteen kunt toepassen in latin muziek.

Vind jij de tropische ritmes van latin ook zo aanstekelijk  ? Latin is de verzamelnaam voor muziek uit Zuid Amerika en het Caraïbisch gebied. Je kunt er heerlijk op dansen en het heeft een heel zonnig en aantrekkelijk karakter. De bossa nova en samba uit Brazilië zijn bij jazzliefhebbers het bekendst , maar je hebt bijvoorbeeld ook nog de son-montuno (Cuba), de soca (Suriname), de cha cha cha (Cuba), de tango (Argentinië), de merengue, de salsa  en de calypso.

Iemand die ik ontzettend bewonder in dit genre is klarinettist / altsaxofonist Paquito d’Rivera uit Cuba (zie foto).

paquito2

Bij het spelen van latin is de timing ontzettend belangrijk. Toen ik begon met het spelen en improviseren over latin speelde ik lekker jazzy “laid-back”. Achter in de tel en breed gearticuleerd, zoals ik gewend was bij swingmuziek. Toen ik beter naar latin ging luisteren, ontdekte dat ik dat het veel beter klinkt om alles puntig, aanwezig en vooruit, heel actief te spelen met rechte achtstes. En toch heel licht en relaxed. Zeg maar met een gebruinde huid, zonnebril en tandenstoker, ogenschijnlijk achteloos en vol zelfvertrou–wen, wachtend tot een “chick” als vanzelf voor je valt. Ik noem het de “macho” feel.

In onderstaande video speel ik twee basisritmes voor die je kunt gebruiken om meer grip te krijgen op het spelen van latin. Wil je GRATIS meer ritmes en een leuke play along track ontvangen ? Laat dan even je emailadres achter waar ik de link naar mijn special website toe kan sturen. Mail naar info@improcircle.nl.

1 gedachte over “De macho feel in latin muziek”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven