BLOG mei 2016 : Charlie Parker’s gouden dominant b9 lick

Misschien is Charlie Parker (1920-1955) wel de allergrootste jazz saxofonist aller tijden. Als je bedenkt hoe hip hij ten opzichte van zijn collega’s geklonken moet hebben, hoe tijdloos zijn geluid is, met wat voor ongelooflijke vrijheid hij improviseerde, wat voor een enorme technische beheersing hij had en dat hij de hele jazzmuziek een enorme vernieuwing heeft gegeven terwijl hij maar 35 is geworden ….. een genie !

In deze blog van mei 2016 leer je

  • welke lick Charlie Parker vaak gebruikte op Dominant-septiem akkoorden met de b9 (“mol 9”, een verlaagde none)
  • waarom die zo geniaal is
  • hoe je deze kunt integreren in jouw vocabulaire en er mee kunt variëren.

Doe je mee ? Veel plezier. Werner Janssen

introductievideo

uitleg video

Wil je weten hoe je deze lick zelf kunt toepassen en er mee kunt variëren zodat dit idee onderdeel wordt van jouw vocabulaire ? Wi je alles op bladmuziek voor je zien getransponeerd op jouw instrument ? En twee mp3 meespeeltracks om mee te oefenen ? Stuur dan een email naar  info@wernerjanssen.nl en je krijgt GRATIS toegang tot de speciale website waar al deze informatie voor jou beschikbaar is. Bovendien ontvang je dan elke maand automatisch een leuke improvistaietip per email.

AANBIEDING leer in 10 lessen hoe je nagenoeg alle jazz standards kunt spelen aan de hand van één overzichtelijke en effectieve tabel : de “dominantenmatrix”.

Heb je genoeg van aanmodderen zonder verder te komen ? Wil je in slechts 10 maandelijkse bijeenkomsten leren hoe je met één tabel 90 % van de standards uit het  American Songbook kunt beheersen ? Doe dan mee met de training Dominantenmatrix – jaartraining improviseren over jazz standards”. Er is slechts plek voor vier deelnemers.

Als je je aanmeldt voor 1 juni 2016, ontvang je bovendien GRATIS

  1. een afsluitende dag opnemen in een professionele studio (waarde € 250)
  2. overzicht van alle akkoorden die in standards voorkomen
  3. stappenplan voor het zelfstandig instuderen van jazz-standards

Meer info klik hier

3 gedachten over “BLOG mei 2016 : Charlie Parker’s gouden dominant b9 lick”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven