Dankbaarheid

Dankbaarheid is een prachtige mindset. Je kunt natuurlijk kijken naar dingen die er niet zijn. Aan de ene kant is dat brandstof om in beweging te komen en dingen te veranderen. Aan de andere kant kan het je ook omlaag halen. Je bent een leuker mens als je positief bent en je trekt dan ook meer positiviteit aan. Ook in tijden als deze waarin er zoveel niet kan, is er toch altijd iets waar je dankbaar voor kunt zijn.

Het grootste geluk zit hem vaak in vanzelfsprekende dingen. De prachtige natuur, de zon die elke dag voor ons opkomt. Zelf ben ik blij dat ik in Nederland woon. Het is hier zeker niet perfect, maar ik woon dan toch liever in deze ‘bananenmonarchie‘ dan in een willekeurige bananenrepubliek.

Ik voel veel dankbaarheid als ik mensen help. Omdat ik toevallig het talent heb om muzikanten te inspireren met improviseren. De twinkeling in de ogen van een cursist als die opeens met veel meer zeggingskracht speelt, de gedeelde blijdschap als iets lukt, de humor als we met elkaar communiceren via ons instrument. Het mooie is: geven raakt nooit op, het is verslavend en wederkerig.

Het valt me namelijk op dat ik de laatste tijd veel leuke reacties krijg van mensen zoals jij, die mijn nieuwsbrieven lezen. Soms een mail, soms een brief en soms zelfs een prachtige bos bloemen, zoals op mijn verjaardag. Ik ben er oprecht dankbaar voor, dat wilde ik je toch even laten weten…

Een greep uit de berichten die ik mocht ontvangen:


“Alles is heel duidelijk uitgelegd, stap voor stap, ik kreeg meteen veel zin om te beginnen. En dat heb ik dus ook gedaan, vanavond hoofdstuk Little Sunflower, en door de opdrachtjes uit te voeren was ik op een gegeven moment met een oefentrack heerlijk in E mineur 7 en E maj 7 aan het blazen en het lukte gewoon! Dankzij jou luister ik met nieuwe oren naar muziek, vooral jazz kan ik nu beter leren begrijpen en waarderen, en trompet spelen wordt er nog leuker door!” (C. uit Goirle)

“Het improviseren was voor mij steeds een grote vraag omdat de basakkoorden op mijn accordeon bepalen wat gespeeld kan worden. Door uw lessen ben ik echt vooruit gegaan.” (A. uit Landgraaf)


“Ik heb veel bewondering voor de manier waarop jij Corona gepareerd hebt en met veel elan je kennis en ervaring bent blijven uitdragen. Daar maak ik met mijn saxofoon met veel plezier en dankbaar gebruik van”. (M. uit Eindhoven)

“In een paar maanden tijd ben ik enorm vooruit gegaan door het VIP pakket. Ik vind de combinatie van een uitgebreide les van 90 minuten met een verwijzing naar de 101 improvisatietips voor verdieping een geniale combinatie”. (G. uit Aerdenhout)

Op de kracht van dankbaarheid!
Werner Janssen
improvisatiecoach

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven