De mooiste ladder voor het mineur 7 akkoord

Het mineur 7 akkoord is het meest voorkomende akkoord in jazz- en popmuziek. In jazz zie je het heel vaak op tweede trap in een II – V – I verbinding. Maar het kan ook als tonica akkoord voorkomen op de eerste trap.

Je kunt dan een heel mooie ladder spelen die vaak vergeten wordt. Ik heb een uitgebreide video opgenomen waarin ik de meest gangbare mogelijkheden op een rijtje heb gezet. Mijn favoriete ladder onthul ik aan het eind van de video. Zo kun jij straks ook helemaal de blits maken als je improviseert!

​​Nooit meer verlegen op een jamsessie? In mijn boek Slim improviseren – deel 2 ontdek je alle 7 manieren voor​ het mineur 7 akkoord. Aan de hand van bekende stukken als Autumn Leaves, Summertime, Blue Bossa, Saint Thomas, Blues, etc. Als je het LUXE pakket bestelt (€ 39), stuur ik het boek tot Kerst GRATIS op. Vink dan even ‘Afhalen’ aan bij je bestelling.

Kun je ook wel wat muzikale inspiratie gebruiken? Boek dan een online 1-op-1 consult met mij. Handig als je even een andere vibe wilt tijdens al dat thuiswerken, ‘s avonds een alternatief zoekt omdat je band niet kan repeteren, of als pensionado bezig wilt blijven. Nu tijdelijk een privéles van een half uur voor slechts € 29! Plan hier jouw les.

Mededeling

Vanaf 1 januari zijn de online cursussen van impro Circle alleen nog in abonnementsvorm te koop. Je houdt dan slechts 12 maanden toegang en de totaalprijs wordt dan hoger.

Online leren heeft door Corona een vlucht genomen. De voordelen zijn:

  • Veilig, 100% Corona proof
  • Aan de gang wanneer het jou uitkomt
  • Een betere muzikant worden zonder de deur uit te hoeven
  • Video’s kunnen pauzeren en terugkijken totdat je het helemaal snapt

Nog profiteren van de 2021 tarieven en levenslang toegang? Kijk hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven