donderdagblog feb 2015 : GRATIS workshop “improvisatie voor Harmonie Orkesten” (deel 2)

Artes7 Werner“Het lijkt me zo leuk om uit mijn hoofd te kunnen spelen, maar ik durf niet“. Of “Hoe moet je improviseren ?” Of  “Kan ik beter op gehoor leren  spelen ?”  Vaardigheden waar niet de nadruk op ligt als je in een klassiek ensemble speelt. Toch is het heel erg leuk om met elkaar te kunnen communiceren via je instrument en je eigen geimproviseerde muzikale verhaal te vertellen.

Ik wil graag mijn muziekwerken en workshops beter afstemmen op de interesses van amateur muzikanten en dirigenten en vraag aan jullie :

1. Wat vind je een goed Lichte Muziek werk voor jouw vereniging en waarom ? Dat mag een titel zijn, maar ook een definitie of mening.

2. Vind je het leuk om beter uit je hoofd te leren spelen ?

3. Ben je geinteresseerd in muziek met een groove ? Denk je dat dit voor jouw Harmonie of Fanfare kan werken ? Waarom wel of niet ? Vind je het leuk samen met drums keyboard, gitaar en basgitaar te spelen ?

Ik ben benieuwd wat dirigenten en muzikanten verwachten en graag willen leren over Lichte Muziek. Daarom nodig ik iedereen uit in het commentaarveld beneden je mening achter te laten of een mail te sturen naar info@wernerjanssen.nl

Voor diegenen die in een Harmonie of Fanfare Orkest spelen en zich verder willen bekwamen in eenvoudige improvisatie heb ik GOED NIEUWS : Ik heb een aantal composities geschreven op verschillende niveau’s waarbij improvisatie en andere elementen uit de Lichte Muziek een rol spelen.

Ik heb mijn ervaring bij toporkesten als het Metropole Orkest, de WDR Big Band en de Luchtmachtkapel in deze composities verwerkt en het zo geinstrumenteerd dat er veel raakvlakken zijn met het traditionele HaFa idioom. Al deze stukken kunnen met een ritme sectie van keyboard / piano, gitaar en basgitaar / contrabas gespeeld worden, maar werken ook zonder ritmesectie.

Artes7 orkest uitvoeringDeze  composities zijn in de eindfase en ik zou ze  graag met een aantal Harmonie Orkesten willen try-outen. Bij voorkeur 1e divisie of hoger. Wie me uitnodigt krijgt GRATIS  een workshop improvisatie over de gekozen compositie.

Hieronder een lijst met composities. Let op ! Het zijn midi-files, dus klinken ze niet helemaal natuurgetrouw. Beluister ze met een hoofdtelefoon die goed afsluit om de bassen te kunnen horen en een enigszins realistische indruk  te krijgen.

1. THE DOLPHIN (stijl : pop / latin, feature voor altsax met improvisatie)

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/189498465″]

2. DASAIN (stijl : wereldmuziek, improvisaties voor trompet, trombone en optioneel, sopraan sax)

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/189498464″]

3. KERVANSARAY (stijl : oosters, improvisaties voor trompet, fluit en optioneel, sopraan sax)

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/189498466″]

4. PRAYER AND DANCE OF THE SERBIAN MONKS (stijl : Balkan, improvisatie voor klarinet op de harmonische mineur ladder van B)

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/189498469″]

Interesse ? Mail naar info@wernerjanssen.nl of bel 06 22 600 900

logo_05_nieuw

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven