donderdagblog : Uit het hoofd spelen

Artes7 Wood Winds concertNoten op papier, prima. Maar hoe kunnen popbandjes, dweilorkesten en jazzmuzikanten zo makkelijk uit hun hoofd spelen ? Is dit te leren en waar moet je dan op letten ?

Het is eigenlijk als met alles wat je wilt leren. Gewoon doen ! Neem een liedje in gedachten en probeer dit op je instrument na te spelen. Je zult merken dat, afhankelijk van de begintoon die je kiest, dit makkelijker of moeilijker is. Je kunt ook een geschreven partij uit je hoofd leren. Met mijn duo Wood & Winds spelen we alle muziek helemaal uit het hoofd. Toegegeven, het duurt even, maar het opent een andere mogelijkheid van musiceren en ziet er ook nog eens veel beter uit. Meer info op http://www.woodandwinds.nl/nl/

Voor de geinteresseerde heb ik drie oefeningen waarmee je makkelijker uit je hoofd kan spelen. Laat even je mailadres achter en je ontvangt mijn tips GRATIS in je mailbox. Wil je een stapje verder gaan dan organiseer ik regelmatig workshops in heel Nederland. Bijvoorbeeld op zaterdag 14 maart in samenwerking met de Saxofoonwinkel Deventer van 13-16 uur in Deventer. Tegen betaling van slechts € 20 drie uur lang leuke oefeningen, je ervaringen delen met mede workshoppers en persoonlijke feedback ! Aanmelden via info@wernerjanssen.nl of bel met 06 22 600 900.

In de composities die ik schrijf voor HaFa worden spelers uitgedaagd hun muzikale verhaal te vertellen in eenvoudige improvisaties. Kijk op http://www.wernerjanssen.nl/nl_composer.php voor meer info.

ACTIVITEITEN

20 feb Desmet Amsterdam, Big Band Fort Night Swing
6, 7 maart  Metropole Orkest Hilversum
14 maart 13-16 uur. Workshop “Improviseren voor beginners” in Deventer
logo_05_nieuw

18 gedachten over “donderdagblog : Uit het hoofd spelen”

  1. ik ontvang graag je drie tips om te improviseren.
    Geef je ook wel eens een workshop in het zuiden des lands? Brabant of Limburg? Dan zou ik graag deelnemen!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven