donderdagblog : Zomertijd gebruiken om jezelf te inspireren.

_MVO5242-bewerkt-bewerkt-2De zomerperiode is doorgaans de tijd waarin je rust neemt om weer op te laden voor het nieuwe seizoen. Ik wil hier wat tips geven hoe je deze tijd, naast ontspanning, ook kunt gebruiken om op een laagdrempelige manier muziekgerelateerde activiteiten te ondernemen waar je anders niet aan toe komt. Zodat je na de vakantie meteen zin hebt om aan de slag te gaan.

Tip 1. Geef je instrument een onderhoudsbeurt, zodat je in het nieuwe seizoen meteen kunt beginnen.

Tip 2. Trek eens tijd om naar muziek te luisteren in je eentje en laat het op je inwerken. Denk out of the box en beluister eens iets heel anders dan waar je normaal naar luistert. Kijk eens of je de verschillende klankkleuren van de instrumenten kunt horen, of je de baslijn kunt volgen in een popnummer, of je je kunt concentreren op het verhaal van de solist bij een geimproviseeerde jazz solo. Laat je inspireren door Afrikaanse ritmes of de onbevangenheid waarmee zij muziek maken.

Tip 3. Ruim op. Moet je al die rieten wel bewaren ? Probeer of er nog wat bruikbaars tussen zit en gooi ze anders weg. Nog een oude lesmethode liggen ? Misschien kun je iemand anders er heel blij mee maken. Oude mondstukken die je niet meer gebruikt ? Zet het op marktplaats.

Tip 4. Bekijk op Youtube eens masterclasses van dirigenten, of instrumentalisten om je te enthousiasmeren.

Zelf ga ik de vakantie gebruiken om mijn nieuwe werkkamer / lesruimte helemaal tip top in orde te krijgen, oude rieten te selecteren en de filmpjes voor mijn online improvisatie training op te nemen. En tussendoor natuurlijk leuke dingen doen.

Mocht je na de vakantie aan je muzikale vaardigheden willen werken, dan heb ik TOT 1 juli een KORTINGSACTIE van 21 % (je betaalt geen BTW) voor de workshops die ik aanbied) :

1. “improviseren voor beginners”  in Amsterdam op 13 sep, 11 okt, 8 nov. Betaal geen € 120, maar € 99
2. “improviseren voor beginners”  in Deventer op 5 sep, 4 en 31 okt. Betaal geen € 120, maar € 99
3. “improviseren voor beginners”  in Heerenveen op 12 sep, 10 okt en 7 nov. Betaal geen € 120, maar € 99
4. Kind of Blue op 6 september in Amsterdam. Betaal geen € 69 maar € 57
5. Lead alto cursus in Amsterdam op 13 sep, 11 okt, 8 nov. Betaal geen € 120, maar € 99

Meer info op http://wernerjanssen.nl/educatie/ , aanmelden via email info@wernerjanssen.nl of in het commentaarveld beneden.

logo_05_nieuw

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven