IMPROVISATIE WORKSHOP 'EASY JAZZ STANDARDS'

Geheel verzorgde 4-daagse muziekworkshop in prachtige omgeving in Duitsland, inclusief opname in topstudio

Workshop inhoud

Speel je ook zo graag prachtige jazz-standards uit het Real Book? Tijdens deze 4-daagse workshop ontdek je hoe je akkoordenschema’s kunt versimpelen, zodat je moeiteloos de mooiste noten speelt en een boeiend verhaal vertelt in je improvisaties.

Aan de hand van bekende standards ontdek je de 5 belangrijkste akkoordverbindingen en leer je leuke zinnetjes waar je eindeloos mee kan variëren. Zo speel je voortaan verrassende solo’s.

Gegarandeerd een boost voor je muzikale ontwikkeling  waardoor je voortaan spontaan en vrijuit durft te spelen.

En…vergeet vooral je wandelschoenen niet mee te nemen om tussendoor even te kunnen ‘uitblazen’ in de prachtige omgeving.

Locatie

De workshop vindt plaats in een tot studio omgebouwd en prachtig gerenoveerd oud boerenhuis van 300 jaar oud in het kleine dorpje Floisdorf. De studio is ideaal gelegen in een rustige en serene omgeving in de schitterende Eifel. Je overnacht hier ook, of in de directe omgeving. Vanuit Utrecht is het maar twee en een half uur rijden.

Verzorging

Je hoeft je tijdens deze reis alleen maar bezig te houden met wat jij leuk vindt: lekker samen muziek maken.

Je reis is geheel verzorgd. Ontbijt, lunch en diner worden verzorgd door Frau Anne, Tonmeister Charlie en Koch Markus. Als het weer het toelaat is er ook een BBQ.

Voor wie

Deze workshop is voor iedereen die minimaal drie jaar ervaring met improviseren heeft over akkoordenschema’s van jazz-standards uit het Real Book. 

Ben je pianist? Dan bof je! Er staat een magische Steinway concertvleugel tot je beschikking.

Inclusief

 • Inspirerende groepslessen (totaal circa 16 uur)
 • Opname in professionele studio
 • Jamsessie
 • Bladmuziek
 • Oefentracks
 • 3 overnachtingen
 • 3 keer ontbijt, lunch en diner
 • BBQ
 • Pizza party
 • Water, koffie, thee fris, bier

Exclusief

 • Reis naar accommodatie
 • Voor wijndrinkers wordt een pot gemaakt, waarvan je favoriete wijn wordt ingekocht

Na dit weekend kun je akkoordenschema's vereenvoudigen, zodat je voortaan moeiteloos improviseert

MELD JE OOK AAN VOOR DIT UNIEKE WEEKEND!

Datum

Datum 27 – 30 april 2023

Jouw investering

Jouw investering voor dit unieke weekend is €899

De prijs is gebaseerd op een 2-persoonskamer. Wil je liever een kamer voor alleengebruik? Dit is mogelijk tegen een toeslag van €100.

Je niet-muziek-spelende partner is uiteraard ook van harte welkom. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

JAWOHL!

Ik meld me aan voor dit UNIEKE weekend

DE RESULTATEN VAN DIT WEEKEND

DIT ZEGGEN ANDEREN

Een heel weekend lang onder de hoede van Werner Janssen ...

werner janssen altsax

Werner Janssen speelt als freelancer o.a. in het Metropole Orkest, de WDR Big Band, het Orkest van de Luchtmacht, de Konrad Koselleck Big Band en het Discophonic Orchestra.

Trad op met Herbie Hancock, Chaka Kahn, Bono, Gregory Porter, Ellen ten Damme en Tania Kross en won een Grammy Award met Snarky Puppy.

Zijn grootste passie is muzikanten te helpen. Als afgestudeerd wiskundige weet hij als geen ander improviseren terug te brengen tot logische stapjes. Hij beschreef zijn methode in 7 boeken.

WAT KUN JE VERWACHTEN VAN HET WEEKEND?

Elke dag samen muziek maken

gezellig en elkaar inspireren

Geheel verzorgd

Laten verwennen door kok Markus en gastheer Charlie

Professionele opname van jezelf

prachtig aandenken om trots op te zijn

Prachtige omgeving

tijd om te genieten en te relaxen

ZO ZIET HET PROGRAMMA ER UIT

DAG 1
Aankomst

Vanaf 12.00 uur. worden we ontvangen door gastvrouw Anne en gastheer Charlie. Je kunt je spullen wegzetten en je even opfrissen. Terwijl de heerlijke lunch rond 13.00 uur wordt opgediend door chef Markus, maak je alvast kennis met elkaar.

Om 14.00 uur starten we met een aanstekleijke jazz-standard. Je ontdekt drie manieren om te improviseren. Na de pauze leer je een techniek waarmee je heel eenvoudig over de allerbelangrijkste akkoordverbinding kunt spelen. Geïnspireerd geniet je even van je vrije uurtje.

Van 17.00 tot 18.00 uur heb je even tijd voor jezelf: een dutje, een wandeling, een uitstapje of toch nog even oefenen?

Het diner is om 18.00 uur. In het lesblok ‘s avonds spelen we twee bekende jazz-standards. We gaan de nieuwe techniek toepassen. Je zult versteld hoe je moeiteloos improviseert met deze truc.

Als je wilt kun je vanaf 21.00 uur nog met een lekker drankje aanschuiven bij het kampvuur om alles te laten bezinken. Of ga je lekker slapen in de pikdonkere en muisstille Eifel.

DAG 2
Blues en BBQ

Na het ontbijt starten we om 9.30 uur met een van de belangrijkste en bekendste standards. Je ontdekt een aantal pasklare zinnetjes die heel goed klinken en waarmee je zelf oneindig kunt variëren.

Na de pauze speel je een bekende standard in een verrassende groove. De focus ligt nu op het ritme. Voordat het je in de gaten hebt serveert chefkok Markus rond 13.00 uur een heerlijke lunch.

Tot 18.00 uur heb je tijd voor jezelf. De natuur in de Eifel is prachtig en er is veel te doen. Van avontuurlijke wandelingen door uitgestrekte bossen en over rotspartijen, tot bezoeken van kastelen, een boottocht over de Rursee, tot wildwater kanoën op de Rur.

Of ga je liever in een van de omliggende stadjes een kasteel bezoeken, of een terrasje pikken en genieten van een heerlijke coupe ijs, of Kaffee mit Kuchen? Wij kennen de beste adresjes.

In het lesblok van 18.00 – 19.30 uur ontdek je welke akkoordverbinding in de jazzblues verstopt zit. Daarna organiseert gastheer Charlie voor ons een heerlijke BBQ! Als je wilt kun je daarna nog  gezellig aanschuiven bij het kampvuur.

DAG 3
Opname, pizza party en jamsessie

Na het ontbijt starten we om 9.30 uur met een aanstekelijke standard in een latin jasje. Daarna zetten we de 5 akkoordverbindingen die je hebt geleerd op een rijtje. We nemen alle stukken door en maken we een plan hoe we de stukken gaan opnemen.

Rond 13.00 uur geniet je van je welverdiende lunch. ‘s Middags heb je nog tijd voor jezelf. Je kunt nog even relaxen of misschien wil je juist de ‘puntjes op de i zetten’ voor de opname.

Om 16.00 uur verwacht Tonmeister Charlie ons speelklaar in de professionele studio. Hij zorgt dat je comfortabel kunt spelen tijdens de opname. Daarna nemen we een aantal takes op. Zo heb je een prachtig document als aandenken aan dit leerzame weekend!

Rond 19.00 uur sluiten we de opname af en houden een feestelijke pizza party. Daarna is er een jamsessie. Op het podium even alles vergeten en gewoon lekker spelen, heerlijk!

DAG 4
Afsluiting

Na het ontbijt krijg je jouw bewijs van deelname uitgereikt. Hierop kun je opbouwende feedback teruglezen.

Na dit feestelijke moment ben je vrij om nog langer in de Eifel te blijven. Het is er echt prachtig, geniet ervan!  Maar je mag natuurlijk ook gewoon naar huis gaan.

Opgeladen met nieuwe ideeën, dierbare herinneringen aan de leuke mensen die je ontmoet hebt en een prachtige opname van jezelf als aandenken. 

VOOR WIE IS HET WEEKEND BEDOELD?

Veel muzikanten lukt het maar niet om de stap te zetten om akkoorden te gebruiken en geraffineerde noten te spelen in hun improvisaties.

Er zijn ook nauwelijks methodes waarmee je dit leert. De stappen die ik zelf heb gezet, heb ik op een gestructureerde manier bij elkaar gebracht in mijn boeken en cursussen.

Sinds 2002 heb ik honderden muzikanten geïnspireerd en ik gun het jou ook om je droom te verwezenlijken om spontaan en met zelfvertrouwen en nog meer plezier te improviseren.

Improviseren is geen rocket-science. Echt, iedereen kan het leren!

Werner Janssen

De inhoud van het weekend is gebaseerd op het boek ‘Slim Improviseren – deel 2 akkoordverbindingen‘.

Impressie

De omgeving van Floisdorf

Binnenplaats studio Floisdorf
Burcht van Nideggen
Blik op Floisdorf
Heimbach

Ja leuk, ik doe ook graag mee! Ik krijg:

Disclaimer

*Het programma kan enigszins afwijken. Het wordt afgestemd op de wensen van de groep. Echt improviseren dus … 

**Liever een éénpersoonskamer? Partner mee? Dat kan ook! Stuur even een mailtje voor een offerte op maat.

***Voor wijndrinkers wordt er een pot gemaakt. Daarvan wordt wijn ingekocht. 

AANMELDEN

Datum:

 •  27 – 30 april 2023

Locatie:

 • Floisdorf studio’s, Vogteistrasse 23  53894 Mechernich – Floisdorf, Duitsland

Jouw investering:

€ 899 

JAWOHL!

Ik meld me aan voor dit UNIEKE programma

Wil je in termijnen betalen of wil je weten of het programma voor jou geschikt is ? Neem dan even contact op.

 
GARANTIE

Tot 1 maand voor aanvang mag je kosteloos annuleren. Daarna mag je je altijd laten vervangen door iemand anders, of het door jou betaalde bedrag besteden aan andere producten en diensten van impro Circle.

Ja maar ...

Is er veel niveau verschil tussen de deelnemers? 

Iedereen is anders. Daarom zal er altijd een verschil in niveau zijn. De een is nou eenmaal beter hierin, de ander daarin. Dat is juist zo leuk, want zo kun je elkaar helpen. Als je zo’n 3 a 5 jaar speelt en een paar toonladders kunt spelen, kun je prima meedoen.

Het mooie is dat de meeste muzikanten doorgaans een vergelijkbaar niveau hebben. Bovendien wordt je op jouw niveau uitgedaagd, zodat je er altijd iets van opsteekt.

 

Komt er ook muziektheorie aan bod?

Om meer inzicht te krijgen in akkoordenschema’s is het handig om een stukje theorie te kennen. Je krijgt alleen dat stukje wat op dat moment van belang is. Het gaat dus stapje voor stapje. Bovendien hoor je achter de piano hoe het klinkt en krijg je meteen tips hoe je het omzet naar noten op jouw instrument.

 

Ik ben geen saxofonist. Kan ik toch meedoen?

Omdat het meer gaat om het krijgen van inzicht, dan instrument techniek, maakt het niet uit welk instrument je speelt. In de  programma’s zitten gitaristen, trombonisten, trompettisten, pianisten, saxofonisten en bassisten. De gebruikte voorbeelden zijn zodanig vereenvoudigd dat ze op elk instrument meteen speelbaar zijn. Ben je pianist? Dan bof je helemaal. Je mag op een echte Steinway of Bösendorfer concertvleugel spelen. Magisch!

 

Kan ik mijn partner meenemen? 

Natuurlijk kan dat! Hij of zij kan dan overnachten op dezelfde kamer en alle maaltijden en drankjes zijn inbegrepen. Stuur even een mailtje voor een offerte 

 

Ik vind mezelf  niet zo creatief, ik speel het liefst van blad. Is dit weekend dan toch geschikt?

Het is juist prima om van blad te spelen! Dat geeft houvast en is een duidelijk vertrekpunt. In het programma leer je hoe je beter op je gehoor kunt vertrouwen zodat je de bladmuziek niet altijd meer nodig hebt. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hoef je niet super creatief te zijn om beter te kunnen improviseren. Het gaat er namelijk eerst om dat je terugkerende structuren herkent. Je leert standaard materiaal spelen wat daarop prima klinkt. Als je dit verder wilt ontwikkelen en een persoonlijk tintje aan je improvisaties wil geven, dan krijg je hiervoor concrete tips hoe je dat op een creatieve manier kunt aanpakken.

 

Ik kom niet met de auto. Kan ik toch deelnemen?

Zodra bekend is wie er komen, krijg je een mail met alle deelnemers. Je kunt dan kijken of je kunt carpoolen. Je kunt ook met de trein komen. We halen je gratis op bij station Mechernich HBf. Liever vanaf Köln HBf opgehaald worden? Dan rekenen we daarvoor een kleine vergoeding. 

Scroll naar boven