improviseren met een plan
voor elk niveau en elk instrument

improviseren met een plan voor elk niveau en elk instrument

Even uit winterslaap

Na een lange winterslaap is het dan toch weer eens zover. Deze week heb ik druk gerepeteerd voor een optreden. Met de Konrad Koselleck Big Band treden we op in Amersfoort. Je kunt het volgen via geluidvanvrijheidamersfoort.nl

Redenen waarom ik dit orkest zo leuk vind zijn:

 • Konrad’s arrangementen zijn heel leuk om te spelen
 • Onze concerten zijn interessante, geschiedkundige muziekdocumentaires
 • Flauwe muzikanten humor
 • Leuke gastsolisten

Ik was bijna vergeten hoe het ook al weer was… Spullen bij elkaar zoeken, een goed riet uitzoeken, mijn solo’s oefenen, overhemd strijken.

We spelen straks weer met o.a. Ellen ten Damme. Een tijd geleden zei ze ook iets over mij nadat ik meegewerkt had aan de live opnames voor haar album ‘Paris’ in het Concertgebouw in Amsterdam.

Ze legt de lat wel hoog, ik word er een beetje stil van. Ik ga mijn best doen. Heb er in ieder geval ontzettend veel zin in.

Mis jij de gezelligheid van samen muziek ook zo?  Waar kijk jij naar uit als Corona voorbij is? Laat het me weten, leuk!

10 gedachten over “Even uit winterslaap”

 1. Jo Dautzenberg

  klopt in mijn ogen wel wat Ellen zegt over Werner, hopelijk biedt ze hem ook de kans om eens los te kunnen gaan in een echte improvisatie.

  1. Hoi Jo,
   Gelukkig mag ik bij de optredens met Ellen ook vaak die kant van mezelf laten horen. Ik herinner me nog een optreden in de Melkweg in Amsterdam, waar ik een Blues solo mocht spelen. Ik begon heel rustig en zachtjes totdat het publiek en de ritmesectie ook rustig waren. Daarna bouwde ik het stap voor stap op. Het publiek kwam natuurlijk voor Ellen, maar het applaus dat ik met mijn gedurfde solo oogstte was even hard als dat voor Ellen. Dat was echt een enorme kick.

 2. Marlies Klinkenberg

  Hallo Werner,

  Wat lijkt me dat heerlijk eindelijk weer eens samen te kunnen spelen en dan ook nog in een top Big Band als die van Konrad Koselleck. En met de geweldige en veelzijdige
  Ellen ten Damme kan de avond natuurlijk niet meer stuk.
  Dank voor de online tip om thuis ook een beetje te kunnen meegenieten.
  Ja, ik mis zeker het samenspel en kijk er naar uit weer in mijn kersverse saxofoon quintet te kunnen spelen met de anderen.
  Ellen ten Damme heeft natuurlijk helemaal gelijk in het YT filmpje als ze over jou spreekt. Ze weet echter niet dat jij ook een improvisatiecoach bent van het niveau van een ware kunstenaar-artiest ! Het zij gezegd.
  Hartelijke groet en heel veel plezier vanavond in Amersfoort !
  Marlies Klinkenberg

  1. Hoi Marlies,
   Wat leuk om van je te horen! Was koud, maar erg leuk om weer eens te spelen. Ik hoop dat het goed met je gaat en dat je snel met je quintet kunt spelen. Ellen kent mij alleen van optredens en zij was nogal overvallen door het interview. Vandaar dat ze het niet over improviseren heeft. Maar ze woont redelijk dicht bij mij in de buurt, dus misschien komt er nog een deel 2…

 3. Fred Dekker

  Hoi Werner,
  Mooie woorden van Ellen ten Damme en leuk dat je weer gaat optreden! Datzit er voor mij helaas nog niet in. De big band waarin ik speel krijgt geen ontheffing, dus hoe we moeten repeteren voor de geplande 4 optredens in augustus blijft een groot vraagteken. En Zoom of Team repetities zijn geen optie, al was het alleen maar vanwege de vertraging in het geluid, en krijg de secties allemaal maar zuiver…… Wel begin ik voorzichtigjes met de planning voor de studio opnamen met mijn kwartet. Hopelijk kan dit, na ruim een jaar afwachten, in oktober gerealiseerd worden. Kom na de zomer bij je terug voor wat les afspraken.

  1. Hoi Fred,
   Bedankt voor je reactie. Wat goed dat je al die plannen hebt. Ik hoop dat de muzieksector eindelijk eens keer van het slot mag. Als je met je big band toch iets wilt ondernemen heb ik ook twee geschikte digitale orkestworkshops. Kijk maar eens op http://www.orkestworkshops.nl. Even reclame voor mezelf, maar de orkesten die het gedaan hebben vonden het heel leuk. In de workshop over de Blues maak je een eigen blues solo met bouwstenen die ik aanreik. Zelf voor mensen die niet willen of kunnen improviseren geschikt.

 4. Beste Werner,
  een indrukwekkende herdenking en vrijheidsviering in Amersfoort.
  Prachtig gespeeld die Lapine verglijdingen en solo. Fijn dat je weer kon optreden.
  Met vriendelijke groet,
  Mel

 5. Hoi Werner,

  Mooi optreden en fraaie solo’s. Goed dat jullie ondanks het koude weer zulke mooie noten konden raken! Ik heb genoten.

  Groet, Edwin.

  1. Hoi Edwin,
   Bedankt voor je bericht. Wat leuk dat je gekeken hebt. Het was inderdaad koud. Behalve mijn hemd en colbert had ik een warmtejack en vest aan. Soort Michelin-mannetje. Maar wel blij om weer eens op te treden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven