improviseren met een plan
voor elk niveau en elk instrument

improviseren met een plan voor elk niveau en elk instrument

Gelukkig 2021

Hoi ,
Ik wens je een gelukkig 2021! Met dankbaarheid kijk ik terug op 2020. Mijn familie is gezond, de kinderen waren gezellig thuis omdat ze online les hadden en heb ik bijna elke week een uitgebreide wandeling in de natuur gemaakt. Ik heb een nieuw boek uitgebracht, mijn jaarprogramma ‘bewust improviseren’ vol gekregen met weer een groep leuke en enthousiaste muzikanten, mijn muziek voor blaasorkesten in de showroom gezet en met succes een challenge met Kerst georganiseerd, waarin muzikanten weer hebben ervaren hoe leuk het is om zelf muziek te bedenken.

Hoe je alle gebeurtenissen in de wereld ervaart is een keuze. Laat je je meeslepen door negatieve berichten en angsten, of accepteer je wat er is en focus je van daaruit op mogelijkheden? Zo heb ik er een gewoonte van gemaakt om mijn dag met muziek te beginnen in plaats van radio 1 op te zetten bij het ontbijt. Dat voelt goed! En ook ‘s avonds mag ik van mezelf op de lekkere bank in mijn werkkamer met de ogen dicht muziek luisteren in plaats van TV kijken. Liefst een beetje hard, dan komt het goed binnen en voed ik met mijn fantastische smaak (…) ook nog eens de buren op.

Mijn favorieten lopen uiteen van Le sacre du printemps, Mahler 1 en 4, Daphnis et Chloé, tot Cannonball Adderley, The Brecker Brothers, Michael Jackson en Big Bands. Soms denk ik dan weemoedig aan al die fantastische live optredens die ik heb mogen doen de afgelopen 25 jaar. De laatste tijd draai ik vaak the voice, Frank Sinatra. Zijn swingende platen met Count Basie, Billy May en Nelson Riddle heb ik grijs (CD: zilver?) gedraaid. En my guilty pleasure is dan om lekker mee te zingen, vooral het album ‘Ol’ blue eyes is back‘ doet het de laatste tijd goed bij mij, zeggen de buren. Geniet ook van ‘You’re so right‘.


Werner Janssen
improvisatiecoach (ook in 2021)
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven