Het plezier van vrijuit spelen zonder bladmuziek...

Balen, nog steeds geen optredens door Corona. Je wilt graag oefenen, maar waarvoor eigenlijk nog? Je hebt inspiratie nodig, anders verlies je nog jouw motivatie en speelplezier.

logo-Harry Bakker

Ontdek jouw eigen muziek in plaats van altijd braaf de muziek van anderen te spelen. Volg NU de Coronaproof online cursus 'START met improviseren'. Dan ben je straks goed voorbereid als alles eindelijk weer begint.

In de cursus ontdek je hoe ook jij

 • Jouw eigen fantasie kunt vertalen naar jouw instrument

 • Met een geheim recept elke saaie toonladder kunt omtoveren naar leuke muziek

 • Je zelfverzekerder voelt als je uit je hoofd speelt

 • Sereen kunt improviseren in klassieke muziek

 • Tranentrekkende melancholie kunt overbrengen in een Blues

 • Met een simpel geheim perfect in een vorm kunt spelen, zonder ooit nog te verdwalen

 • De beste ritmes speelt bij een groove

 • Met maar 5 noten een spetterende popsolo speelt

Speciale aanbieding voor klanten van Harry Bakker saxofoons, Muiderberg

De investering voor deze cursus is normaal 197 euro, maar als klant van Harry Bakker kun je deelnemen met meer dan 50% korting. Jouw investering bedraagt nu tijdelijk 97 euro.

Ook meedoen? Meld je hier eventjes aan. Dan kun je meteen beginnen!

GARANTIE: 14 dagen uitproberen. Niet goed? Geld terug!

De cursus bevat:

 • 10 uitgebreide lessen waarin je stap voor stap de basisbeginselen van improviseren ontdekt

 • meer dan 50 voorspeel- en meespeelvideo’s

 • bladmuziek, getransponeerd voor jouw instrument, zodat je meteen aan de slag kunt

 • aanstekelijke begeleidingtracks waarmee je met plezier oefent

 • jouw hele leven lang toegang, inclusief toekomstige updates!

Wat zeggen anderen?

Het materiaal wat Werner levert is topklasse, steeds een demonstratie video, met uitleg of analyse van een klassieker, een play along bestand, inspirerende voorbeelden van grote Jazz-cats, en een pdf met melodie, accoorden en uitgeschreven solo’s. En dan soms ook nog gespeeld in twee tempi! Daarnaast dan ook hele heldere studieboeken. Alles bij elkaar voor mij een eindeloze bron van kennis en oefenmogelijkheden. De live lessen op maat maakt studeren bij Werner voor mij een feestje!

Allard Gerritsen

saxofonist, Landsmeer

Uitgedaagd op mijn eigen niveau door deze professionele cursus

Al na een paar lessen aanzienlijk vooruit gegaan

Online leren heeft de toekomst. Logisch, de voordelen zijn:

 • Leren wanneer het jou uitkomt
 • Leren zonder dat je de deur uit hoeft, dus “Corona proof”
 • Altijd een fragment terug kunnen kijken
 • Goedkoopste manier van les
 • Kant en klaar met bladmuziek en oefentracks

Hoe werkt het?

 • Na betaling ontvang je jouw persoonlijke inlogcodes per mail

 • Met deze inlogcodes heb je meteen toegang tot de cursus, je kunt de cursus volgen via telefoon, tablet, laptop of desktop/PC

 • De cursus bevat 55 video’s met uitleg, voorspelen en opdrachten verdeeld over 10 hoofdstukken. Weinig theorie, dus lekker spelen!

 • Interactieve opdrachten waardoor je wordt uitgedaagd

 • Om het oefenen leuker en makkelijker te maken is de bladmuziek getransponeerd voor jouw instrument (C in G sleutel, C in F sleutel, Bes en Es)

 • Compleet met aanstekelijke mp3 oefentracks zodat je niet kunt wachten om weer te gaan oefenen

Voor wie is de cursus geschikt?

 • Je speelt minimaal 1 jaar een willekeurig melodisch muziekinstrument, van trompet tot bastuba, van klarinet tot marimba, van saxofoon tot blokfluit, van gitaar tot euphonium, etc … 

 • Je bent tussen 8 en 88 jaar

 • Je zoekt een nieuwe muzikale uitdaging die je weer plezier geeft

 • Je wilt je zelfverzekerder voelen als je alleen speelt

 • Je wilt graag op de makkelijkste en veiligste manier leren, wanneer en waar het jou uitkomt

 • Je wilt moeiteloos uit je hoofd kunnen spelen in plaats van altijd van keurig van blad spelen  

 • Je bent nieuwsgierig naar de muziek die in jouzelf zit

 • je leert graag aan de hand van een bewezen stap-voor-stap methode 

 

Over impro Circle / Werner Janssen

Werner Janssen begon op 5 jarige leeftijd op sopraan saxofoon. Na een afgeronde studie wiskunde haalde hij de Master Jazz saxophone. Sinds zijn afstuderen treedt hij op met o.a. het Metropole Orkest, de Konrad Koselleck Big Band en het Orkest van de Luchtmacht, geeft hij les in improvisatie en dirigeert hij HaFaBra orkesten en Big Bands. Kijk ook even hier.

Zijn passie? Muzikanten inspireren om boven zich zelf uit te stijgen en een mooiere wereld maken … met muziek. Daarom richtte hij impro Circle op, met het 1-2-3 systeem dé enige complete improvisatiemethode voor ieder niveau en ieder muziekinstrument

Als solist bij het Metropole Orkest
Als componist en solist bij Fanfare ‘de Hoop’ uit Stellendam
Opera zangeres Tania Kross over Werner
Ellen ten Damme over Werner

Ja, maar ...

Is mijn niveau wel voldoende … ?

Jouw niveau is niet zo heel belangrijk, omdat de cursus je uitdaagt om vanuit je fantasie te spelen met de mogelijkheden die je hebt. Al met het niveau van het HaFaBra diploma A, of één jaar speelervaring op je instrument kun je de oefeningen doen. Bovendien bevat de cursus speciale stap voor stap oefeningen hoe je de instrument techniek kunt verbeteren. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je elke ‘saaie’ toonladder kunt omtoveren tot jouw eigen aantrekkelijke muziek.

Waarom zit er bladmuziek bij de cursus, terwijl je juist leert om uit het hoofd te spelen?

De voorgespeelde voorbeelden uit de video’s kun je op gehoor naspelen. Sommige mensen vinden het nou eenmaal makkelijker als ze dat eerst ook kunnen lezen en daarna pas uit het hoofd leren. Zo ben je er zeker van dat je geen verkeerde noten aanleert. Kies dus gewoon wat het beste bij jou past.  

Ik speel steeds hetzelfde als ik improviseer. Leer ik variëren ?

De oefeningen zijn er op gericht je nieuwe ideeën te geven voor jouw improvisaties, zodat je uit je oude patronen kunt stappen. Je leert nieuwe invalshoeken en een andere mindset over improviseren.

Kost het niet te veel tijd … ?

Omdat je de oefeningen één voor één kunt doen en vaak niet meer dan 10 minuten kosten, kun je prima meedoen als je weinig tijd hebt. En zeg eens eerlijk, jij gunt jezelf toch wel 10 minuten om te besteden aan jouw geluksgevoel? Je vindt jezelf toch wel waard om je eventjes lekker terug te kunnen trekken in jouw eigen muzikale wereld en zo te ontsnappen aan de waan van elke dag? 

Ik ben niet handig met computers

Ook als je niet handig bent met computers kun je mee doen, want het is echt heel duidelijk opgezet. Na betaling ontvang je een automatische e-mail met de inlog gegevens en kun je meteen beginnen. Mocht je er toch niet helemaal uit komen, dan helpen we je graag. Stuur dan eventjes een mail.

Wat andere cursisten zeggen

“Omdat ons Harmonie orkest helemaal stil lag door Corona, zocht ik naar een uitdaging om toch te blijven oefenen. Nooit gedacht dat je met een bastuba kon improviseren, maar het gaat prima. De duidelijke video’s en begeleidingtracks maken dat ik mijn instrument elke dag graag weer pak en aan het oefenen ben. Ongemerkt is er dan zo maar weer een uur voorbij, heerlijk.” Karel van Santen – Bes bas, Eindhoven

“Ik heb moeite om tijdens mijn spel tot vier te tellen en weet dan ook nooit waar ik “zit” tijdens een solo en dat wil ik graag wel leren. Deze cursus helpt mij daarin goed en is voor mij simpel en zeer effectief” Hans ‘t Hoen – bariton saxofoon, Rotterdam

“Ik wist altijd al dat er meer muziek in me zat dan de muziek die ik van blad speel. Door de cursus is mijn eigen muziek geëmancipeerd en het grappige is dat het anderen ook opvalt dat ik zelfverzekerder ben als ik een solo speel” Roos Schipper – bugel, Delft

“Heel goed, mooi en laagdrempelig!” Rob Bruynen – hoofdvakdocent trompet conservatorium Maastricht, trompettist WDR Big Band

“Inspirerende videolessen, ziet er aantrekkelijk uit en klinkt ook nog eens fantastisch. Ik ben nu aan het eind van les 3 en kijk uit naar les 4. Wat leuk dat er ook reggae en latin aan bod komen. Topcursus, een aanrader !” Godie van Aerschot – saxofoon, Santpoort

“Wist eerlijk gezegd niet of improviseren iets voor mij was. Hier in Frankrijk is alles heel klassiek georienteerd en is er weinig les in improvisatie. Ik ben gewoon begonnen en werk met veel plezier aan de heldere oefeningen. Geweldig dat dit bestaat.” Margriet Lefevre – klarinet, Nantes (Frankrijk)

‘Eindelijk een methode die me helpt om te weten wat ik doe als ik improviseer waardoor ik niet meer verloren geraak. Ik vind de tips echt supertof en het ziet er allemaal ook nog eens heel profi uit.’ Lucien Vandermeersche – alt/tenor saxofoon, Brasschaat (België)

Eerst de GRATIS proefles serie bekijken?

Vraag hier de GRATIS serie proeflessen aan. Je ontvangt dan een aantal mails met telkens een boeiende nieuwe les. De serie stopt automatisch en verplicht je tot niets.

Of gewoon ook meedoen, zolang de aanbieding nog geldt?

GEEN RISICO!

14 dagen niet goed, geld terug garantie!

Scroll naar boven