Improviseren bij filmbeelden

Muzikanten die jazz spelen doen niets anders liever dan improviseren. Maar het kan toch niet zo zijn dat alleen jazzmuzikanten fantasie hebben? Ook in wereldmuziek wordt veel geïmproviseerd. Zelfs in de klassieke muziek wordt er al eeuwenlang geïmproviseerd, maar tegenwoordig is dat ongebruikelijk geworden. Daardoor lijkt het alsof zij dat niet kunnen. Onzin!

Ik heb een truc achter de hand om iedere muzikant aan het improviseren te krijgen. In de video ontdek je mijn geheim hoe ik een diverse groep van operazangeressen, jazz gitaristen, klassieke klarinettisten, schoolmuziek studenten, klavecimbel spelers, klassieke violisten, sonologen en jazztrompettisten laat samen spelen en vanuit hun eigen invalshoek laat spelen bij een video. 

Wil je ook een keer met jouw (blaas) orkest improviseren en meer te weten komen over speelmanieren van lichte muziek? Ik heb een aantal leuke stukken hiervoor waarbij ik iedereen aan het improviseren krijg! En waarbij je alles komt te weten over de speelmanier van lichte muziekstijlen als jazz, pop, latin en blues. En het zelf ervaart door het uit te proberen. Meer weten? Stuur me even een mailtje!

1 gedachte over “Improviseren bij filmbeelden”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven