improviseren over mineur akkoorden met de “cry me a river lick”

De cry me a river lick

Bij het improviseren kom je vaak mineur akkoorden tegen. Bijvoorbeeld Cmi7, maar ook Em6, Fm (drieklank)  of AmiMaj7. De openingsquote van de song “cry me a river” is een mooi voorbeeld van een lick die je kunt toepassen op werkelijk alle mineur akkoorden. De “formule” is “9-1-5-3-9-1″. In onderstaande video leg ik uit hoe deze lick klinkt, hoe je deze zelf kunt spelen en hoe je deze kunt toepassen.

[video_player type=”youtube” style=”1″ dimensions=”560×315″ width=”560″ height=”315″ align=”center” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ ipad_color=”black”]aHR0cHM6Ly95b3V0dS5iZS9nMzlqZU5uWk5SWQ==[/video_player]

Wil je ontdekken hoe je de “cry me a river lick” op bijna elk akkoord uit Blue Bossa kunt toepassen ? En een play along van Blue Bossa en bladmuziek getransponeerd voor jouw instrument ?  Vraag dan de GRATIS 2e video aan. Laat even je emailadres achter en ik stuur je de link.

[images style=”0″ image=”http%3A%2F%2Fwww.improcircle.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2017%2F10%2F3D-Cover-Werner-Bewust-improviseren-v2-1024×1024.png” width=”400″ align=”center” top_margin=”0″ full_width=”Y”]

 

 

Ben je geïnteresseerd in mijn boek “Bewust improviseren” ? Surf dan snel naar www.bewust-improviseren.nl

Op JOUW muzikale vrijheid,
Werner Janssen improvisatiecoach

41 gedachten over “improviseren over mineur akkoorden met de “cry me a river lick””

  1. Jérôme Maassen

    Hallo Werner, graag zou ik ook de link ontvangen naar de Blue Bossa video. Heb deze al eerder gespeeld ook om wat ii v i licks te oefenen. Groet, Jérôme

    1. Hoi, je email adres is verkeerd, mijn mail komt niet bij je aan. Kun je me je correcte mailadres even geven, dan krijg je de 2e video … groet, Werner Janssen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven