in 4 stappen grip op de akkoorden van blue skies

Een van de ontzettend leuke voordelen van internet voor mij is dat ik muzikanten uit verschillende landen ontmoet en les kan geven. Zo zag ik de afgelopen week Ron die in Spanje woont, Michel uit Frankrijk en Jurgen uit België. Jurgen had een ontzettend goede vraag over Blue Skies van Irving Berlin. Hier hoor je een versie van Ella Fitzgerald. Let ook op de gave scat solo!

Jurgen had een solo ingestuurd die we in de les bespraken. Het viel me op dat hij hoofdzakelijk één toonladder speelde. Daardoor liet hij de kleurrijke mogelijkheden van de akkoorden onbenut. Hij had geen idee hoe hij dat kon leren. Voor veel muzikanten lijkt het een onneembare hobbel om akkoorden te gebruiken in hun solo. Herken je dat ook?

Maar hoe doe je dat dan? De klanken van de verschillende akkoorden gebruiken in je improvisatie? Dat is zeker heel lastig? Waar moet je dan beginnen? HELP!

Ik heb een video voor je opgenomen waar ik dat glashelder uitleg in 4 stappen … en voordoe. Om jou ermee te helpen heb ik ook 2 oefentracks voor je gemaakt en mijn uitleg opgeschreven op bladmuziek. Kant en klaar getransponeerd voor jouw instrument. 

Wil je ook een big smile net als Jurgen na afloop van de les? Bekijk dan even mijn video en vraag meteen het oefenmateriaal aan. Ga snel naar www.improcircle.nl/blue-skies

 

 

—> WEEKEND WORKSHOPS DUITSLAND (Eifel)

 

Tot en met zaterdag 1 april kun je je met korting aanmelden voor mijn workshops in Duitsland. In de Eifel, op nog geen uurtje rijden vanaf de grens.

Een weekend lang samen spelen met andere muzikanten, jezelf laten verwennen, een opname van jezelf maken en tijd om tussendoor op te laden. Mis het niet! Kijk snel op www.improcircle.nl/duitsland

4 gedachten over “in 4 stappen grip op de akkoorden van blue skies”

  1. Na Slim Improviseren 2 afgelopen donderdag afgerond te hebben (samen met Fred onder de bezielende leiding van Werner een mooi en zeer leerzaam jaar gehad) en nog vol inspiratie, gelijk aan de slag gegaan met Blue Skies en dan merk je dat je toch snel een dergelijk nummer onder de knie hebt qua analyse en bewust improviserend met de aanvullende tips van Werner lekker los kan gaan. Op naar de
    volgende!

  2. Top post,

    Erg leerzaam om de tussenstappen van arpeggio’s via guide tones naar een leuke solo te komen!
    Bijvoorbeeld zo’n tip om een dalende guide tone line te pakken.

    Met groet, Mick

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven