Korte improtip #5: van de regen in de drup

Jabadabadoe! De tune van de ‘Flinstones’ is een  rhythm schema. Door het hoge tempo en de bridge uitdagend om erover te improviseren. In de bridge hoor je namelijk een dominant-keten. Eigenlijk wissel je dan steeds per twee maten van toonsoort. Het is alsof je van de regen in de drup belandt… nergens kun je even lekker uitrusten, je moet meteen door.

In de video leg ik de meest voor de hand liggende manier uit. Probeer eens of je mijn voorbeelden op gehoor kunt naspelen. Een goede oefening!

Laat je even weten of het je lukt om over de bridge van een rhythm schema te spelen met mijn aanwijzing? Of laat even je e-mail adres achter voor de vervolgvideo. Dan ontdek je hoe je met maar één noot extra nog beter klinkt en krijg je ook nog eens een oefentrack.

PS aanbieding Pasen 2021

Inspiratie nodig voor jouw muzikale wederopstanding? Mijn cursus ‘Master rhythm changes‘ is nu beschikbaar. In 5 complete lessen die je steeds terug kunt kijken ontdek je alle varianten die er zijn op zo’n rhythm schema … en welke noten je het beste speelt. Zodat jij helemaal de blits maakt en vrijuit kunt improviseren, net als the Flinstones. 

Ter introductie kun je tijdens het Paasweekend met ruim 25% korting meedoen. Dinsdag is het weer ‘business as usual’. Maak er een goede vrijdag voor jouw muzikale ontwikkeling van! Klik hier als ook jij wilt profiteren. 

LET OP: Deze cursus maakt deel uit van de 101 improvisatietips en is voor gevorderde muzikanten (of degenen die dat graag snel willen worden). Mijn eerlijke advies nodig? Mail me gerust eventjes.

8 gedachten over “Korte improtip #5: van de regen in de drup”

 1. Leuk weer Werner,
  Nu ik (en vele mt mij) bijna 1 jaar heel weinig speel in verhouding met daarvoor is het leren of ophalen van theoretisch kennis ook een soort stimulance om door te gaan mt muziek. Ja ik heb interesse in “Rythm change” deel 2 video. De cursus kan ik helaas(nog)niet aan deelnemen. Al vast weer bedankt!!

 2. Hallo Werner,
  Zou heel graag de video met je tip om de dominant reeks “lekkerder” aan elkaar te verbinden van je ontvangen. Alvast reuze bedankt, en ik ga je boek ook kopen.
  Alvast hartelijk en swingende dank!
  Fred Dekker

 3. Ruud Overdijk

  Hoi Werner,
  Ik zie graag je tip over het improviseren over de bridge van het rhythm schema.

  Hartelijke groet, Ruud

 4. Hoi Werner,

  Weer zo’n les met goede handvatten en inderdaad de bruggetjes zijn nog niet af.
  Graag ontvang ik je aansluitende video.
  Peter

 5. Daniëlle Gras

  Hallo Werner,
  Ik ben benieuwd naar video 2, video 1 is al heel leerzaam!
  Alvast bedankt,
  Danielle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven