Nieuwjaarsconcert

Gelukkig 2022!

Allereerst wil ik je een vervullend 2022 wensen. Ik hoop dat je een mooi jaar mag ervaren op alle levensgebieden.  En ik zou het fantastisch vinden als ik je zou mogen helpen bij jouw muzikale groei. Ik kijk er naar uit!

Ook in 2022 zal Corona nog wel een belangrijke rol blijven spelen. Ik prijs me gelukkig dat ik kerngezond ben, dat is toch het belangrijkste. Maar het is wel heel erg zuur dat de financiële pijn van Corona keer op keer bij dezelfde kleine groep mensen terecht komt.

De financiële ondersteuning voor freelance musici is op dit moment 0,0. In een beschaafd en rijk land als Nederland. Zelfs in een alcoholvrij biertje zit meer dan de beloofde 0,0.

Daarom prijs ik me des te gelukkiger dat ik met het fantastische Metropole Orkest een nieuwjaarsconcert mocht spelen in Keulen met de geweldige Richard Bona als gastsolist.

Hier zie je de poster van het concert, samen met een van mijn partners in crime, violist David Peijnenborgh. Toen Nederland nog redelijk beschaafd was, voordat de culturele kaalslaag begon, speelden we samen in het tango quartetConsorcio Fuente Y Caudal”

Een bron om de rijke muziek van Astor Piazzolla te ervaren en uit te diepen. Best lastig op mijn klarinet trouwens! Ook kon ik in dit ensemble mijn kwaliteiten als muzikaal leider uit diepen. Maar dat terzijde.

 

Terug naar Keulen. Wat een prachtige zaal trouwens die Kölner Philharmonie. Perfecte akoestiek. Hier zie je een foto vanaf de bovenste balkons en ik poseer zelf ook maar eventjes voorafgaand aan de soundcheck.

Jammer en begrijpelijk als je het concert gemist hebt, maar gelukkig is er een live stream beschikbaar van de generale repetitie. Het is leuk om te kijken en te luisteren hoe dirigent Vince Mendoza met ons repeteerde.

En je krijgt een indruk van de enorme veelzijdigheid van Richard Bona. Afrikaanse muziek, Latin, Klassiek, Jazz en Rock. Het zit er allemaal in… Helaas niet mijn sopraan sax solo. Die heb ik bewaard voor het uitzinnige publiek in Keulen. Hat super Spass gemacht!

Bekijk hier de live stream (en zwaai even naar me).

 

 

VOORUITBLIK 2022 – Wat kun je van impro Circle verwachten in 2022?

 

Meespeelboeken

Dit jaar komen er minimaal 3 meespeelboeken uit, voor alt (en bariton) sax, tenor (sopraan) sax, trompet, fluit en klarinet. Elke solo op 2 niveau’s. Ingespeeld door toonaangevende Europese Jazz musici:

Taking Bebop vol. 1Modal Jazz‘ met uitgeschreven solo’s op de stukken uit mijn boek Slim Improviseren deel 1  – de vijf basisakkoorden

Taking Bebop vol. 2Jazz Standards‘ met uitgeschreven solo’s op de stukken uit mijn boek Slim Improviseren deel 2 – akkoordverbindingen

Taking Bebop vol. 3Jobim‘ met uitgeschreven solo’s op geliefde bossa nova’s en andere grooves van Antonio Carlos Jobim. 

 

Impro Turbo

Het online improvisatie spreekuur is terug. Elke maand een ‘booster’ inspiratie in een soort workshopvorm. Op al je vragen over improviseren ene antwoord. Helemaal online, dus:

  • Coronaproof
  • Goedkoop
  • Makkelijk

 

Online cursussen

De online cursussen zijn nu in abonnementsvorm. Voor een laag maandbedrag kun je helemaal Coronaproof in je eigen tijd een betere muzikant te worden, zonder de de deur uit te hoeven. Kijk hier.

Op JOUW speelplezier!

Werner Janssen

impro Circle

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven