Bedankt voor het aanvragen van de proefles. Je maakt kennis met enkele video's uit de training. Elke les bestaat uit 4-10 van dit soort video's. De module "BASIC" bestaat totaal uit 10 lessen (met elk dus 4-10 video's).

Onder elke video kun je de benodigde bestanden downloaden en onder aan vind je nog een extra TIP. Veel plezier er mee. Op JOUW authentieke muzikale verhaal !

Uit les 4 -  "De pentatonische ladder van Bes"

Proefles pentatoniek from Werner Janssen on Vimeo.

Downloads

 • Bes (Majeur) pentatonisch
  Bes (Majeur) pentatonisch

  In deze ZIP file vind je de pentatonische toonladder van Bes, getransponeerd voor jouw instrument. Als je deze ladder niet kent download dan eerst de file (rechtermuisknop, opslaan als) en pak dan de file uit. Open tenslotte de pdf file voor jouw instrument.

Downloads

 • Begeleidingstrack
  Begeleidingstrack "Smooth"

  Gebruik deze track als jouw begeleiding om de vier maten frasering mee te oefenen. Je kunt dit bestand afspelen vanaf je computer door aan te klikken. Als je dit mp3 bestand wil bewaren, kun je deze downloaden en opslaan op je computer. Veel plezier en succes !

T I P

Misschien vind je de pentatonische ladder een beetje eenvoudig. MOOI ! Breid dan de ladder eens uit over de hele omvang van je instrument. In de module BASIC leer je hoe je in slechts VIJF stappen volledige controle kunt krijgen over de pentatonische ladder. VEEL PLEZIER EN SUCCES ERMEE ! Werner Janssen

Uit les 2 -  "De vier maten frasering"

Proefles vier maten frasering from Werner Janssen on Vimeo.

T I P

Misschien vind je dit basisritme een beetje eenvoudig. MOOI ! Kijk dan eens hoe je er mee kunt varieren. Je kunt het ritme aanpassen aan het ritme (de "groove") van de begeleiding. In de module BASIC leer je hoe je dit basisritme kunt aanpassen aan een cha cha cha, bossa nova, swing en reggae. Ook kun je eens beginnen met een opmaat, of juist een rust. VEEL PLEZIER EN SUCCES ERMEE ! Werner Janssen

Voorbeeld van een improvisatie met de toonladder van Bes mineur rein in Klassieke Muziek over een klankveld. Uit les 3 -  "De Keltische dodenherdenking"

Les 3.4 from Werner Janssen on Vimeo.

Downloads

 • Bes mineur rein
  Bes mineur rein

  In deze ZIP file vind je de toonladder van Bes rein mineur, getransponeerd voor jouw instrument. Als je deze ladder niet kent download dan eerst de file (rechtermuisknop, opslaan als) en pak dan de file uit. Open tenslotte de pdf file voor jouw instrument.

Downloads

 • Bladmuziek
  Bladmuziek "Samhain" - de Keltische dodenherdenking

  In deze ZIP file vind je de bladmuziek van "Samhain", getransponeerd voor jouw instrument. Als het niet duidelijk is waar je mag improviseren sla dan eerst de file op (rechtermuisknop, opslaan als) en pak daarna de file uit. Open tenslotte de pdf file voor jouw instrument.

Downloads

 • Begeleidingstrack
  Begeleidingstrack "Samhain"

  Gebruik deze track om te improviseren in een meditatieve, klassieke setting over een klankveld van Bes mineur. De toonladder die je gebruikt is Bes rein mineur klinkend. Stel je voor dat je jouw overleden stamgenoten eer bewijst. Laat je eventueel inspireren door het voorbeeld in de video.

  Je kunt dit bestand afspelen vanaf je computer door aan te klikken. Als je dit mp3 bestand wil bewaren, kun je deze downloaden en opslaan op je computer. Veel plezier en succes !

T I P

Samhain is het eerste deel van de vierdelige suite "The Druid Festivals". Wil je improviseren met jouw (klassieke) orkest over dit stuk of in een workshop uitgelegd krijgen hoe je kunt improviseren ? Klik hier voor de complete catalogus van Werner Janssen Music. VEEL PLEZIER EN SUCCES ERMEE ! Werner Janssen

Voorbeeld improvisatie Samhain in klassieke setting.

Werner Janssen (sopraan saxofoon), met strijkkwartet van het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Arndt Auhagen, viool 1, Jane Piper, viool 2, Eva Smit, altviool, Christian Hacker cello.

Wil je lid worden van impro Circle ?

Kies dan hier je lidmaatschapsvorm

impro Circle member (zelfstandig leren)

 • investering per les € 12,90
 • zes maanden lidmaatschap
 • 10 lessen van 20 - 30 minuten met elk meerdere instructie- en inspiratievideo's, totaal 50 video's
 • zelfstandig werken, ondersteunig mogelijk op afspraak
JA! Impro Circle member worden

impro Circle VIP member (met ondersteuning en sturing leren)

 • investering per les € 19,90
 • onbeperkt lidmaatschap ; je blijft op de hoogte van alle updates en kunt levenslang de lessen terug kijken
 • 10 lessen van 20 - 30 minuten met elk meerdere instructie-, inspiratie- en BONUS video's, totaal 65 video's
 • 3 sessies 1 op 1 ondersteuning inbegrepen
 • BONUS meespeeltracks en pdf materiaal
 • BONUS 3 CD's met muziek die in de training aan bod komt
 • elke twee weken een nieuwe les, zodat je de tijd hebt om de stof te verwerken
 • ondersteuning via Facebook Groep improcircleNL
JA! Impro Circle VIP member worden