online improvisatie cursussen voor alle muziekinstrumenten

sax sound BOOST Challenge - Tip 8. lange noten spelen

Uitleg van de video in woorden

Ik begin altijd met het spelen van lange noten voordat ik ga oefenen. Gewoon even 5 minuten. De eerste oefening die als kind heb gedaan heb ik stiekum overgenomen van mijn opa. Hij was koperblazer en ik vond in zijn bladmuziek de volgende oefening. Ik heb hem zelf uitgewerkt voor het bereik van de saxofoon.

Ik speel deze altijd zo hard als ik kan, maar wel zodanig dat het geluid nog mooi blijft. Zeg maar een ruim forte.Tempo van de kwartnoot ergens tussen 60 en 96. Zelf vind ik 72 een mooi tempo. Als je de hele oefening uitspeelt levert je dat op :

  • groter uithoudingsvermogen (je werkt aan je conditie)
  • beter bewustzijn van de verschillende klankkleur van noten
  •  beter bewustzijn van de stemming van elke toon

Opdracht

Speel de oefening op je instrument. Je kunt het los doen, met een metronome, of met de speciale begeleidingstrack die ik voor je heb gemaakt. Let er op dat je elke noot met ademsteun speelt. Geef steeds een "duwtje" met je buik als je naar de volgende noot toe speel.Probeer vier maten op één adem te spelen. Speel zo hard als je kunt, maar wel dat je geluid nog mooi blijft. Gegarandeerd succes !

 

Downloads

VRAGEN ? Stuur een mail naar info@improcircle.nl en ik help je graag.

Wist je trouwens dat ik de enige online beginners cursus improviseren aanbied in Nederland ? Wil je binnen 15 minuten leren hoe je een leuke popsolo kunt spelen, hoe je je solo kunt structureren en hoe je kunt improviseren in klassieke muziek ? Vraag een GRATIS proefles aan op www.improcircle.nl