Slim improviseren - deel 1
de 5 basisakkoorden

Slim improviseren deel 1
de 5 basisakkoorden

Stap voor stap grip op akkoorden in je improvisaties

Maak hier jouw beste keuze

Standaard

27,95
Boek
Online werkboek

TIP …

Bestel meteen ook deel 2. Dan hoef je maar één keer verzendkosten te voldoen. Bestel ze los van elkaar en vul bij deel 2 in ‘Afhalen’. Klik hier om deel 2 te bestellen.

Ervaar jij dit ook zo?

“Als ik improviseer speel ik puur op gehoor zonder te weten wat ik precies doe”

“De brij van akkoordsymbolen schrikt me af”

“Ik heb geen idee waar ik moet beginnen om beter te leren improviseren”

“Als ik probeer de goede toonladders te spelen bij akkoorden, dan kan ik het niet bijhouden en het klinkt al helemaal niet als leuke muziek”

“Op YouTube verdwaal ik in de enorme hoeveelheid tips”

“Als ik aan al die regeltjes dingen denk, verlies ik mijn spontaniteit en speelplezier”

Het kan ook anders!

In het boek Slim Improviseren - deel 1 ontdek je

Zelf heb ik duizenden uren lang solo’s uitgezocht en zo ontdekte ik dat bijna alle popsongs en jazzstukken zijn gebaseerd op maar 5 akkoorden.

In Slim improviseren – deel 1 de vijf basisakkoorden ontdek je met opdrachten van maar 5 minuten, hoe je verrassende solo’s speelt over bekende jazz-standards als onder andere Watermelon Man, So What, Maiden Voyage en de Blues.

Niveau Intermediate

MET GRATIS ONLINE WERKBOEK!

Wat is het Play along pack?

In het play along pack zitten

Het play along pack heeft een waarde van €35, maar in combinatie met het boek is jouw investering slechts €15. DOEN!

Het boek eerst even bekijken? Dat kan!

Lees hier de inhoudsopgave

Lees hier hoofdstuk 4

Het boek heeft 166 pagina’s en is in het handzame A5 formaat

Voor wie is ‘slim improviseren – deel 1  – de 5 basisakkoorden‘ bedoeld?

Klanten zeggen

Dankjewel voor het boek en digitale play along pack! Ik vind het erg mooi vormgegeven, helder en rustig en fijn om te lezen. Alles is heel duidelijk uitgelegd, stap voor stap, ik kreeg meteen veel zin om te beginnen. En dat heb ik dus ook gedaan, vanavond hoofdstuk Little Sunflower, en door de opdrachtjes uit te voeren was ik op een gegeven moment met een oefentrack heerlijk in E mineur 7 en E maj 7 aan het blazen en het lukte gewoon! Dankzij jou luister ik met nieuwe oren naar muziek, vooral jazz kan ik nu beter leren begrijpen en waarderen, en trompetspelen wordt er nog leuker door!
Cathrien van Engelen, Goirle
trompet

Over de auteur

Ik herinner me nog goed hoe ik als jongetje van 5 kennis maakte met de sopraan saxofoon. Ik groeide op in de blaasmuziekwereld in Limburg. Toen ik rond mijn 15e begon met improviseren speelde ik op gehoor en puur intuïtief maar wat raak met meespeel CD’s. Als ik dan probeerde de akkoorden en toonladders die er bij stonden te spelen, dan ging me dat veel te snel en voelde ik me geremd. Dus ging ik maar verder op de oude manier zonder vooruitgang te boeken. Ik had geen idee hoe ik ooit dit zou kunnen leren, terwijl ik anderen ogenschijnlijk moeiteloos de ene na de andere mooie noot hoorde spelen als ze improviseerden.

Toen ik op het conservatorium eenmaal grote jazzsolisten zoals Charlie Parker, Sonny Stitt, Cannonball Adderley, John Coltrane, Chet Baker, Clifford Brown, Dexter Gordon, Hank Mobley en modernere spelers als David Sanborn, Michael Brecker en Dick Oatts ging kopiëren, ontdekte ik goed werkende basiswoordjes, het “vocabulaire”. Ik reeg deze woordjes aaneen tot complete “breiwerkjes” op elk akkoord  en toen ik eenmaal de steeds terugkerende structuren, zeg maar de “grammatica” van de jazz-standards uit het Real Book doorzak, kon ik zo makkelijk akkoorden verbinden.

Ik ben ongelofelijk dankbaar dat ik inmiddels met ontzettend inspirerende musici zoals Herbie Hancock, Pat Metheny, Wynton Marsalis, Maria Schneider, Toots Thielemans, Bono (U2), Cliff Richard, Joe Lovano en vele anderen heb opgetreden en wil graag mijn inspiratie delen.

Ik heb mezelf kunnen ontwikkelen van iemand die onzeker aanrommelt tot iemand die gretig en in vrijheid improviseert. Het is echt geen “rocket-science”. De stappen die ik heb gezet heb om de jazztaal van de grote meesters te doorgronden, vormen een methode waarmee ook jij  bewuster kunt improviseren op je instrument. Ik droom van een mooiere wereld en daarom heb ik in mijn  boeken deze stappen beschreven, zodat jij ook het plezier ervaart van improviseren. – Werner Janssen

Bestel hier jouw exemplaar

Standaard

27,95
Boek
Online werkboek

TIP …

Bestel meteen ook deel 2. Dan hoef je maar één keer verzendkosten te voldoen. Bestel ze los van elkaar en vul bij deel 2 in ‘Afhalen’. Klik hier om deel 2 te bestellen.

Heb je het boek al?

 

VRAAG HIER JOUW GRATIS ONLINE WERKBOEK AAN

ONTDEK HIER ZES MANIEREN HOE IK JE VERDER KAN HELPEN

 

Scroll naar boven