Slim improviseren - deel 2
Akkoordverbindingen

Slim improviseren deel 2
Akkoordverbindingen

Improviseer moeiteloos over de 5 belangrijkste akkoordverbindingen in jazz-standards

Je speelt minimaal 7 jaar en improviseert graag over jazz-standards / popsongs

In je improvisaties verwerk je soms zinnetjes die je van anderen hebt opgepikt. Het klinkt al heel aardig. Je weet ook al iets van akkoorden en herkent akkoordsymbolen. Fantastisch!

Maar toch zijn er nog dingen die nog niet lukken

Een akkoordenschema lijkt wel één grote brij. Daarom speel je meestal maar één toonladder door het hele stuk. Je hoort dat het niet klopt, maar weet niet hoe je dit kunt veranderen. Als je dingen uitprobeert op je instrument zit je zo in je hoofd dat je spontaniteit verdwijnt en daarmee je speelplezier.

Het frustreert je dat je maar niet verder komt

Gelukkig is er het boek Slim Improviseren – deel 2 ‘Akkoordverbindingen’, speciaal voor gevorderde muzikanten.

In het boek slim improviseren - deel 2 ontdek je

  • Hoe je akkoordenschema’s slim kunt vereenvoudigen
  • De 5 belangrijkste akkoordverbindingen
  • De 12 mooiste panklare zinnetjes die je kunt spelen
  • Hoe je heel makkelijk kunt variëren in je improvisatie
  • De 10 beste toonladders die je kunt spelen

Maak hier jouw beste keuze

Standaard

27,95
Boek
Online werkboek

TIP …

 

Bestel meteen ook deel 1. Dan hoef je maar één keer verzendkosten te voldoen. Bestel ze los van elkaar en vul bij deel 1 in ‘Afhalen’. Klik hier om deel 1 te bestellen.

Wat is het play along pack?

In het play along pack zitten

De waarde van het play along pack is €35, maar in combinatie met het boek is jouw investering slechts €15. DOEN!

Het boek even bekijken? Dat kan!

Voor wie is slim improviseren bedoeld?

Slim improviseren 1 en 2 horen bij elkaar

In deel 1 (166 pagina’s, in A5 formaat) ontdek je aan de hand van bekende jazz standards als So What, Cantaloupe Island, Maiden Voyage, Watermelon Man en de Blues welke 5 akkoorden er zijn en wat de mooiste noten zijn voor je improvisaties. 

Deel 2 (192 pagina’s, in A5 formaat) gaat een stap verder. Akkoorden komen namelijk meestal niet los van elkaar voor, maar hebben een relatie tot elkaar. In deel 2 ontdek je aan de hand van populaire jazz-standards als Autumn Leaves, Blue Bossa, Saint Thomas en de Jazzblues in F de 5 belangrijkste akkoordverbindingen die er zijn en welke leuke zinnetjes je dan het beste kunt spelen. 

Niveau Intermediate - Advanced

MET GRATIS ONLINE WERKBOEK!

Klanten zeggen

Dankjewel voor het boek en digitale play along pack! Ik vind het erg mooi vormgegeven, helder en rustig en fijn om te lezen. Alles is heel duidelijk uitgelegd, stap voor stap, ik kreeg meteen veel zin om te beginnen. En dat heb ik dus ook gedaan, vanavond hoofdstuk Little Sunflower, en door de opdrachtjes uit te voeren was ik op een gegeven moment met een oefentrack heerlijk in E mineur 7 en E maj 7 aan het blazen en het lukte gewoon! Dankzij jou luister ik met nieuwe oren naar muziek, vooral jazz kan ik nu beter leren begrijpen en waarderen, en trompetspelen wordt er nog leuker door!
Cathrien van Engelen, Goirle
trompet

Als jongetje van 5 maakte ik kennis met de sopraan saxofoon. Toen ik op mijn 16e begon met improviseren speelde ik op gehoor en puur intuïtief maar wat raak.

Ik heb mezelf ontwikkeld van iemand die onzeker speelt tot iemand die gretig improviseert. De stappen die ik heb gezet heb om de jazztaal van de grote meesters te doorgronden, vormen een methode waarmee ook jij  makkelijker kunt improviseren op je instrument. 

Werner Janssen

Maak hier jouw beste keuze voor Slim 2

Standaard

27,95
Boek
Online werkboek

TIP …

 

Bestel meteen ook deel 1. Dan hoef je maar één keer verzendkosten te voldoen. Bestel ze los van elkaar en vul bij deel 1 in ‘Afhalen’. Klik hier om deel 1 te bestellen.

Scroll naar boven