Speelplezier

Deze week liet ik me inspireren door een YouTube video die alle ingrediënten in zich heeft die ik nu zo ontzettend mis in deze barre tijd. Hoe dat zo?

Ik was namelijk bezig met het derde deel uit mijn nieuwe serie meespeelboeken ‘Talking Bebop‘. Lekkere kop koffie erbij en mooie lijnen verzinnen op mijn sax en die noteren met mijn muzieknotatie programma Sibelius.

En dat terwijl de oplevering van deel 1 ‘Modal Jazz‘ (voorbeeldsolo’s bij mijn boek slim improviseren – deel 1) helaas vertraagd is… en ik ook nog niet eens alles van deel 2 ‘Jazz Standards’ (bij slim improviseren – deel 2) heb ingespeeld in de studio.

Ik weet niet wat jouw muzikale voorkeur is, maar ik houd behalve van een heleboel andere muziek, ook erg van de muziek van Jobim… Dan kun je wel raden waar het derde deel van Talking Bebop over gaat.

Om leuke improvisaties te bedenken voor Talking Bebop laat ik me onder andere inspireren door opnames. Zo vond ik een opname van Jobim’s compositie Chega de Saudade (No more Blues) die alle ingrediënten in zich heeft die ik nu ontzettend mis in deze barre tijd…

Intimiteit, samen speelplezier hebben, op elkaar reageren, en de blije gezichten in het publiek. Ik krijg er steevast een big smile van. Kun je ook wel wat positiviteit gebruiken? Bekijk dan even deze video.


Wat mis jij zo qua muziek nu? Laat het eens weten in het commentaarveld beneden. Dank voor je reactie. Op JOUW muzikale verwondering!

Werner Janssen
improvisatiecoach – impro Circle

PS

Ook no more Blues? Kun je ook wel wat muzikale inspiratie gebruiken? Mis je het samen spelen ook zo? Speelplezier beleven? Dan heb ik 3 dingen voor je.

1) Online 1-op-1 spreekuur. Handig als je overdag even wat anders wilt dan thuiswerken. Of ‘s avonds een alternatief zoekt omdat je band niet kan repeteren. Een privéles voor slechts € 29. Boek hier jouw afspraak. 

Of liever andere muzikanten Corona proof vanuit je luie stoel ontmoeten en weer met een smile muziek maken? Doe dan mee met een online workshop. Met de bladmuziek, oefen-tips, meespeeltracks en video’s die je krijgt, kun je er tot ver in 2022 weer tegenaan!

2) Jazzy Christmas. Je eigen versie van ‘Stille Nacht’ maken. Op 18 december van 13.00 tot 14.30 uur. Meer info en aanmelden? Klik hier.

3) Online workshop Blues op 18 december van 15.00 – 17.30 uur. In de Blues hoor je behalve saudade ook optimisme. Wil je ontdekken hoe je dat kunt laten horen op je instrument? Investeer in jezelf zodat je straks goed voorbereid bent als je eindelijk weer mag repeteren of optreden! Klik hier.

De online workshops zijn helemaal Coronaproof, lekker vanuit je luie stoel via ZOOM. Gun jezelf om je even een middagje lekker terug te trekken in je eigen wereldje. 

Heb je vragen? Mail me dan gerust eventjes! Zie ik je binnenkort?

2 gedachten over “Speelplezier”

  1. Het zal nog wel even duren, maar ik ben heel benieuwd naar de delen 1 t/m 3 van Talking Bebop. Deel 3 (Bossa Nova toch?) lijkt me helemaal te gek. Bossa Novas zijn een prima afwisseling in een setlijst weet ik uit eigen ervaring. Niet alleen voor de luisteraar, maar ook voor de muzikant, op de een of andere manier dwingen de bossas je tot een wat relaxtere manier van spelen, zowel in de thema’s als in je improvisaties. En dat in zowel de langzamere als de up-tempo bossas.

    1. He Fred,
      Bedankt voor je reactie. Ik heb zelf altijd de positieve neiging om melodieuzer te improviseren bij een Bossa Nova. Vind ook de akkoorden heel leuk. Lijkt op de akkoordenschema’s van jazz-standards, maar er zitten wat spannendere klanken in vaak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven