Studio opname

Eerder deze maand maakte ik met de Konrad Koselleck Big Band een opname in het kader van het scholenproject ‘Vertel de Vrijheid’. Een dag video en een dag audio.

Het is een project voor middelbare scholen dat ontstond in 2020 vanwege 75 jaar bevrijding. De impact van de Tweede wereldoorlog op het leven van ‘gewone’ mensen wordt er tastbaar gemaakt. In een eigentijds jasje met rap.

Ik neem je graag mee voor een kijkje achter de schermen:

In mei gaven we ook een concert met dit project, ‘lekker’ in de gezonde boslucht buiten. Brrrr. Als je wilt checken hoe ik speel bij 8 graden moet je even mijn solistische bijdrage bekijken. Die begint ongeveer op 41’00.

8 gedachten over “Studio opname”

  1. Prachtig Werner, zowel de muziek als het “verhaal”. Vincent Bijlo was hier op zijn best, maar ik vond de Konselleck big band ook geweldig spelen, zeker in die kou..
    Hoe hield je trouwens je saxofoon warm? Swingende groet,.

    1. Haha, de grootste kunst was om mezelf warm te houden. Weet niet of je het ziet, maar ik had een hemd, overhemd, vest, colbert en handschoenen aan. Het was zo koud omdat we al de hele middag buiten aan het repeteren waren. Toen was er nog een flauw zonnetje, maar ‘s avonds niet meer en trok de kou uit het bos op. De sax bleef redelijk warm door er regelmatig lucht in te blazen. Eigenlijk zonde om zo’n mooie oude Selmer onder die omstandigheden te moeten gebruiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven