Workshopweekend
'All about the Blues'

Workshop
weekend
'All about the Blues'

Workshop inhoud

De blues is een van de meest geliefde muziekstijlen om in te improviseren. Logisch, want door het relatief eenvoudige akkoordenschema is het voor beginners heel geschikt om kennis te maken met improviseren. Maar ook voor gevorderden biedt de blues altijd uitdaging.

 

Tijdens deze 3-daagse workshop ontdek je hoe je een ijzersterke bluessolo speelt. Alle bluesvormen komen voorbij, van de traditionele slow blues, funk blues, rock blues, tot de jazz blues. Een boost voor je muzikale ontwikkeling waardoor je voortaan spontaan en vrijuit durft te spelen.

 

En…vergeet vooral je wandelschoenen niet mee te nemen om tussendoor even te kunnen ‘uitblazen’ in de prachtige omgeving.

Locatie en verzorging

De workshop vindt plaats in de prachtig gerenoveerde boerderij ‘Patrimonium’ in de regio Schagen. We kunnen er naar hartelust muziek maken in de muziekstudio. De studio is ideaal gelegen in een rustige omgeving vlakbij de prachtige Noord-Hollandse kust.

 

Je hoeft je tijdens deze reis alleen maar bezig te houden met wat jij leuk vindt: lekker samen muziek maken. Je reis is geheel verzorgd. Ontbijt, lunch en diner worden verzorgd.

 

De groep bestaat uit 5-8 deelnemers, zodat je de aandacht krijgt die je verdient!

Overnachting

Je kunt ervoor kiezen om op de boerderij zelf te overnachten. Er zijn drie eenvoudige slaapkamers. Je deelt dan de badkamer en het toilet met andere cursisten. Toewijzing meteen na aankomst.

 

Je kunt ook kiezen om te overnachten in een hotel op vijf minuten afstand. Je wordt desgewenst hier opgehaald en weer terug gebracht. 

 

De prijs is gebaseerd op twee personen per kamer. Wil je liever een éénpersoonskamer? Dat kan voor slechts € 100 extra.

AANMELDEN

Datum

29 – 31 maart 2024 (Pasen)

Jouw investering

Jouw investering voor dit unieke weekend is € 697. Profiteer van €100 korting als je vóór 26 februari boekt.

 

De prijs is gebaseerd op een 2-persoonskamer. Wil je liever een 1-persoonskamer? Dat is mogelijk tegen een toeslag van €100.

 

Je partner is uiteraard ook van harte welkom. Informeer eventjes vrijblijvend naar de mogelijkheden per email.

LET OP! Maximaal 8 deelnemers
VOL=VOL


GARANTIE

Tot 1 maand voor aanvang mag je kosteloos annuleren. Daarna mag je je altijd laten vervangen door iemand anders, of het bedrag besteden aan andere producten van impro Circle.

Wat krijg je allemaal?

Inclusief

  • Inspirerende groepslessen (totaal circa 16 uur)

  • Jamsessie

  • Bladmuziek

  • Oefentracks

  • 2 overnachtingen

  • 2 x ontbijt, 3 x lunch en 2 x diner

  • Alle drankjes

Exclusief

  • Reis naar accommodatie

  • Optionele uitstapjes

ZO ZIET HET PROGRAMMA ER UIT

DAG 1
Aankomst

Vanaf 12.00 uur worden we ontvangen door gastvrouw Sytske en gastheer André. Je kunt je spullen wegzetten en je even opfrissen. Terwijl de heerlijke lunch rond 13.00 uur wordt opgediend, maak je alvast kennis met elkaar.

Om 14.00 uur gaan we aan de slag met een traditionele slow blues en een frisse funk blues. Je ontdekt de twee makkelijkste manieren om over de blues te improviseren.

Ook leer je een aantal zinnetjes waarmee je het karakter van de blues helemaal raakt. 

Van 17.00 tot 18.00 uur heb je even tijd voor jezelf: een dutje, een wandeling, een uitstapje of toch nog even oefenen? Het diner is om 18.00 uur. In het lesblok ‘s avonds speel je een jazzblues.

DAG 2
Jamsessie

We ontbijten om 8.30 uur. Na het ontbijt ga je elkaar uitdagen met vraag- en antwoord en ontdek je twee krachtige zinnetjes waarmee je perfect in de akkoorden speelt. Voordat je het in de gaten hebt serveert kok André rond 13.00 uur een heerlijke lunch.

Daarna heb je even lekker tijd voor jezelf. Ga je mee met de strandwandeling? Of ga je even lekker een terrasje pikken in Schagen? Of nog even oefenen?

Vóór het diner hebben we nog een lesblok van 17 tot 18 uur. We bereiden dan de jamsessie voor. 

Na het diner gaan we jammen. Je leert zo het beste hoe je een overtuigende solo speelt. Het  hoogtepunt van je weekend!

DAG 3
Afsluiting

Na het ontbijt starten we weer om 9.30 uur en maak je kennis met de twee laatste bluesvormen. Alles komt nu samen. Daarna nemen we nog eens alle stukken door.

Rond 13.00 uur geniet je van je welverdiende lunch. Na de lunch krijg je jouw bewijs van deelname uitgereikt. Hierop kun je opbouwende feedback teruglezen. Eenmaal thuis kun je hier weer maanden mee vooruit!

Na dit feestelijke moment mag je eventueel nog genieten van de prachtige omgeving, maar je kunt ook naar huis rijden.

Opgeladen met nieuwe ideeën en met dierbare herinneringen aan de leuke mensen die je hebt ontmoet, kun je weer maanden vooruit.

DE RESULTATEN VAN DIT WEEKEND

De studio
De prachtige omgeving
De tuin
Lekker samenspelen

VOOR WIE IS HET WEEKEND BEDOELD?

Wat zeggen anderen?

Allard zegt: “Geweldig weekend gehad. Een aanrader”

Jo zegt: “Enorm veel bijgeleerd. Heel Systematisch. Goede methodiek en didactiek”

De omgeving

IMG_2090
Duingebied
Colorful,Tulip,Field,In,The,Netherlands,From,The,Air
Bloeiende bloemenvelden
schagen
Schagen
Strand
Strand

Een heel weekend lang onder de hoede van Werner Janssen ...

werner janssen altsax

Werner Janssen speelt als freelancer o.a. in het Metropole Orkest, de WDR Big Band, het Orkest van de Luchtmacht, de Konrad Koselleck Big Band en het Discophonic Orchestra.

Trad op met o.a. Herbie Hancock, Chaka Kahn, Bono, Gregory Porter, Ellen ten Damme en Tania Kross en won een Grammy Award met Snarky Puppy.

Zijn grootste passie is muzikanten te helpen. Als afgestudeerd wiskundige weet hij improviseren terug te brengen tot logische stapjes. Hij beschreef zijn methode in 7 boeken.

Ja leuk, ik doe ook graag mee!

Datum

29 – 31 maart 2024 (Pasen)

Jouw investering

Jouw investering voor dit unieke weekend is € 697. Profiteer van €100 korting als je vóór 26 februari boekt.

 

De prijs is gebaseerd op een 2-persoonskamer. Wil je liever een 1-persoonskamer? Dat is mogelijk tegen een toeslag van €100.

 

Je partner is uiteraard ook van harte welkom. Informeer eventjes vrijblijvend naar de mogelijkheden per email.

LET OP! Maximaal 8 deelnemers
VOL=VOL


Wil je in termijnen betalen of wil je weten of het programma voor jou geschikt is ? Neem dan even contact op.

 
GARANTIE

Tot 1 maand voor aanvang mag je kosteloos annuleren. Daarna mag je je altijd laten vervangen door iemand anders, of het door jou betaalde bedrag besteden aan andere producten en diensten van impro Circle.

Antwoord op de meest gestelde vragen

Is er veel niveau verschil tussen de deelnemers? 

Iedereen is anders. Daarom zal er altijd een verschil in niveau zijn. De een is nou eenmaal beter hierin, de ander daarin. Dat is juist zo leuk, want zo kun je elkaar helpen. Als je zo’n 3 a 5 jaar speelt en een paar toonladders kunt spelen, kun je prima meedoen.

Het mooie is dat de meeste muzikanten doorgaans een vergelijkbaar niveau hebben. Bovendien wordt je op jouw niveau uitgedaagd, zodat je er altijd iets van opsteekt.

 

Komt er ook muziektheorie aan bod?

Om meer inzicht te krijgen in akkoordenschema’s is het handig om een stukje theorie te kennen. Je krijgt alleen dat stukje wat op dat moment van belang is. Het gaat dus stapje voor stapje. Bovendien hoor je achter de piano hoe het klinkt en krijg je meteen tips hoe je het omzet naar noten op jouw instrument.

 

Ik ben geen saxofonist. Kan ik toch meedoen?

Omdat het meer gaat om het krijgen van inzicht, dan instrument techniek, maakt het niet uit welk instrument je speelt. Er doen gitaristen, trombonisten, trompettisten, pianisten, saxofonisten, violisten, klarinettisten, fluitisten en bassisten mee.

De gebruikte voorbeelden zijn zodanig vereenvoudigd dat ze op elk instrument meteen speelbaar zijn. Ben je pianist? Dan bof je helemaal. Je mag op een een professioneel keyboard spelen .. of op een echt Hammond-orgel. Magisch!

 

Kan ik mijn partner meenemen? 

Natuurlijk kan dat! Hij of zij kan dan overnachten op dezelfde kamer en alle maaltijden en drankjes zijn inbegrepen. Stuur even een mailtje voor een offerte 

 

 Kan ik met de camper komen?

Ja, dat kan ook! In de tuin is plaats voor 2 campers. Je hebt dan een stroomaansluiting. Stuur even een mailtje voor een offerte.
 
 

 Kan ik eventueel thuis overnachten?

Ook dat kan. Je doet dan alleen mee aan het workshopgedeelte. In verband met het programma is het dan wel zo handig dat je mee eet. Stuur even een mailtje voor een offerte.

 

 

Ik vind mezelf  niet zo creatief, ik speel het liefst van blad. Is dit weekend dan toch geschikt?

Het is juist prima om van blad te spelen! Dat geeft houvast en is een duidelijk vertrekpunt. In het programma leer je hoe je beter op je gehoor kunt vertrouwen zodat je de bladmuziek niet altijd meer nodig hebt. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hoef je niet super creatief te zijn om beter te kunnen improviseren.

Het gaat er namelijk eerst om dat je terugkerende structuren herkent. Je leert standaard materiaal spelen wat daarop prima klinkt. Als je dit verder wilt ontwikkelen en een persoonlijk tintje aan je improvisaties wil geven, dan krijg je hiervoor concrete tips hoe je dat op een creatieve manier kunt aanpakken.

 

Ik kom niet met de auto. Kan ik toch deelnemen?

Zodra bekend is wie er komen, krijg je een mail met alle deelnemers. Je kunt dan kijken of je kunt carpoolen. Je kunt ook met de trein komen. We halen je gratis op bij station Schagen.

Scroll naar boven