WEEKENDWORKSHOP 'START MET IMPROVISEREN'

 

+ geheel verzorgd weekend in Duitsland

+ Er even helemaal uit, alleen muziek maken

Komt je dit bekend voor?

Speel je meestal braaf andermans muziek van blad, maar wil je nou wel eens keer vanuit jouw eigen fantasie kunnen spelen?

Vind je het best wel eng als je alleen speelt en zou je je graag zelfverzekerder willen voelen waarbij je speelplezier er vanaf spat?

Lijkt het je magisch als je uit je hoofd kunt spelen en zo mensen in vervoering kunt brengen met de muziek die spontaan in je op komt?

Heb je last van het stemmetje in je hoofd dat je klein houdt , terwijl je juist vrijuit vanuit je gevoel wilt spelen?

Zou je ook graag willen kunnen improviseren?

Doe dan ook mee met de weekendworkshop 'Start met improviseren' en ontdek hoe ook jij:

 • vanuit je fantasie kunt spelen, zonder bladmuziek

 • met een simpel geheim er voor zorgt dat je nooit meer verdwaalt

 • in plaats van oersaaie toonladders leuke ritmes en zinnetjes speelt waarmee je mensen in hun Ziel raakt

 • door maar aan één ding te denken, jezelf veel makkelijker durft te openen en jouw muziek vanuit je tenen komt

 •  je gevoel kunt laten spreken als je speelt in plaats van in je hoofd te zitten 

Waarom mag je dit weekend niet missen?

 • Samen met andere muzikanten een weekend lang lekker alleen met muziek bezig zijn
 • Speciaal voor beginners (je speelt minimaal 1 jaar)
 • Improviseren in alle denkbare stijlen, van reggae tot klassiek, van tango tot jazz, van lounge tot afrikaans
 • Geen vervelende theorie, maar lekker spelen!
 • In een prachtige en inspirerende omgeving
 • Je wordt helemaal in de watten gelegd, alles is perfect geregeld
 • Eenpersoonskamer (je partner mag goedkoop mee)

In de weekendworkshop ‘Start met  improviseren‘ in de Eifel in Duitsland ontdek je hoe je de stof uit het boek  ‘Improviseren doe je zo!‘ vertaalt naar je instrument.

Je wordt persoonlijk gecoacht door improvisatiecoach Werner Janssen, saxofonist, docent met 20 jaar ervaring, dirigent en auteur van 4 improvisatieboeken.

De cursus werkt met de ‘GIVE’ methode:

G(uts) = Lef

I(magination) = Fantasie

V(ocabulary) = Vocabulaire

E(ar training) = Muzikaal gehoor

 

De 7 IJZERSTERKE BELOFTEN VAN DIT WEEKEND

Voor wie is het progamma bedoeld?

 • je speelt minimaal 1 jaar op een melodisch muziekinstrument, van trompet, gitaar, saxofoon, klarinet, piano, contrabas, trombone, viool, fluit, tot zelfs marimba
 • je wilt graag meer vanuit je eigen gevoel en fantasie spelen
 • je wilt je graag zelfverzekerder voelen als je speelt
 • je vindt het een leuke uitdaging  om de muziek in jezelf te ontdekken in plaats van altijd keurig andermans muziek van blad te spelen
 • je speelt graag samen met andere muzikanten van jouw niveau
 •  je wilt je hart volgen om eindelijk eens te doen wat je altijd al wilde

Het programma is niet geschikt als je

 • liever alles zelf uitzoekt
 • liever niet wilt investeren in je mentale gezondheid
 • een hekel hebt aan gestructureerd leren
 • liever op je niveau blijft hangen

WAT ZEGGEN ANDEREN? LUISTER EVEN NAAR MARIAN.

Wat krijg je allemaal?

*Wil je liever een eigen kamer, of wil je partner mee? Dat kan! Stuur even een mail voor meer info.

**Volg je een diëet? Vegetarisch, veganistisch, glutenvrij? Laat het ons weten en het komt in orde.

Waar is het?

Het jaarprogramma vindt plaats in de professionele studio van het dorpje Floisdorf aan de rand van de toeristische Eifel. Midden tussen Aken en Keulen, elk op zo’n 40 km. Vanuit de Randstad binnen 3 uur bereikbaar.

In de prachtige en rustige omgeving ben je in staat je volledig op te laden voor het programma. Alles is verzorgd: maaltijden, eenpersoonskamer, vervoer vanaf Köln HBf als je liever niet met de auto komt, excursies.

De binnenplaats van de studio

Floisdorf

HOE PAKKEN WE HET AAN?

We werken in een groep van maximaal 8 muzikanten, zodat je genoeg persoonlijke aandacht krijgt. Ik doe alles voor op mijn instrument om je te helpen en te inspireren.

Je krijgt een video-opname zodat je thuis het weekend nog eens kunt bekijken en de lesstof stap voor stap optimaal kunt integreren. 

Je ontdekt hoe je beter samen kunt spelen en van jouw solo een boeiend verhaal maakt. Ook verbeter je je ritmegevoel door leuke out-of-the-box opdrachten. Je krijgt tips voor een positieve mindset en je leert hoe je beter op je gehoor kunt vertrouwen.

EVEN PRAKTISCH

Datum: 

5 – 8 mei 2022

Locatie :

Floisdorf studio’s, Vogteistrasse 23  53894 Mechernich – Floisdorf, Duitsland

Jouw investering :

€ 797 (tot en met 10 april 2020 € 697)

Je deelt de kamer met 1 andere cursist. Liever een 1-persoonskamer of je partner meenemen ? Neem dan even contact op per e-mail.

MELD JE AAN

Wil je weten of het programma voor jou geschikt is ? Neem dan even contact op.

GARANTIE

Tot 10 en met april mag je kosteloos annuleren. Daarna mag je je altijd laten vervangen door iemand anders, of het door jou betaalde bedrag besteden aan andere producten en diensten van impro Circle.

CURSISTEN IN ACTIE

DE INHOUD VAN HET PROGRAMMA

Donderdag 5 mei

Aankomst vanaf 12.00 uur. Onder het genot van een lekkere lunch om 13.00 uur maak je kennis met elkaar.

In het lesblok van 14.00 – 15.30 uur ga je ‘vrij’ improviseren: je bedenkt muziek bij een verhaal. Geleidelijk komen er steeds meer spelregels bij en wordt het ritmische muziek.

In het lesblok van 16.00 tot 17.30 uur ontdek je dat je met maar 5 noten een leuke popsolo kunt spelen. Geïnspireerd door de vraag- en antwoord spelletjes op je instrument geniet je van je welverdiend diner.


‘s Avonds om 20.00 uur mag je lekker achterover zitten, want je krijgt een presentatie over de verschillende vormen van improviseren. Daarna ga je zelf jouw eigen filmmuziek verzinnen bij videobeelden. Als je wilt kun je daarna aanschuiven bij het kampvuur om alles te laten bezinken.

 

Vrijdag 6 mei

Na het uitgebreide ontbijt starten we om 10.00 uur. In het lesblok tot 13.00 uur ontdek je hoe je jouw improvisatie met een simpel geheim nooit meer verdwaalt als je uit je hoofd speelt. Zodat je heel natuurlijk klinkt. Je gaat met leuke ritmes aan de slag.

Na de lunch heb je tijd om de prachtige omgeving te verkennen

 

‘s Avonds om 20.00 uur mag je lekker achterover zitten, want je krijgt een presentatie over de verschillende vormen van improviseren. Daarna ga je zelf jouw eigen filmmuziek verzinnen bij videobeelden. Als je wilt kun je daarna aanschuiven bij het kampvuur om alles te laten bezinken.

Tot 16.00 uur heb je de tijd voor jezelf: een dutje, een wandeling, een uitstapje of toch nog even oefenen?

In het lesblok van 16.00 – 19.00 uur ontdek je hoe je jouw improvisatie met een simpel geheim heel natuurlijk kunt laten klinken. Je gaat met leuke ritmes aan de slag. Van 19.00 – 20.00 uur geniet je van je diner.

‘s Avonds om 20.00 uur mag je lekker achterover zitten, want je krijgt een presentatie over de verschillende vormen van improviseren. Daarna ga je zelf jouw eigen filmmuziek verzinnen bij videobeelden. Als je wilt kun je daarna aanschuiven bij het kampvuur om alles te laten bezinken.

Zaterdag 7 mei

Het eerste lesblok van 10.00 tot 13.00 begin je heel sereen met een improvisatie in een klassiek muziekstuk. Je gaat subtiel reageren op de muziek van de anderen om samen een zinderend verhaal te laten horen. Daarna ontdek je voor de hand liggende en verrassende manieren om over een Blues te improviseren. Met leuke vraag- en antwoordspelletjes sluiten we het lesblok af.

Na de lunch om 13.00 uur heb je een vrije middag. Je kunt er zelf lekker op uit om de prachtige omgeving te verkennen, of misschien doe je liever eventjes een dutje.

Om 19.00 uur staat het diner klaar. Daarna ga je vanaf 20.00 uur nog een keer aan het werk met de Blues en krijg je tips voor je mindset. Die maken het veel makkelijker om er gewoon te gaan staan en met zelfvertrouwen spontaan te spelen wat er in je opkomt. Je sluit de dag af bij het kampvuur.

Zondag

In het eerste lesblok van 10-13 uur ervaar je hoe ook jij emotie kunt overbrengen in muziek. Daarna krijg je een gouden tip hoe je jouw muzikale gehoor kunt verbeteren. Na de lunch is er een afsluitend waarin de onderwerpen nog eens allemaal kort voorbij komen.

Tot slot krijg je persoonlijke opbouwende feedback waar je, eenmaal thuis, mee verder ka Ook krijg je persoonlijke feedback waar je thuis wat mee kunt. Vol inspiratie vertrek je rond 15.00  naar huis. Of wil je nog wat langer blijven in deze vriendelijke en prachtige streek? Ook dat kan. Stuur even een mailtje voor de mogelijkheden.

OUD CURSISTEN ZEGGEN DIT:

“Werner kan heel goed uitleggen hoe je vocabulaire kunt uitbreiden. Hij speelt ook zelf mee en dat is inspirerend.”   

“Soms best pittig. Maar prettige docent, aanmoedigend. Speelt zelf heel mooi waardoor je zelf geïnspireerd raakt”.

Oh, lijkt me zo leuk dit. Heb dit zo gemist. Ik doe ook mee! Ik krijg:

Jouw investering voor dit transformerende weekend is normaal € 897, maar tot 15 oktober slechts € 697

---> Het is van 21-24 oktober 2021 in Floisdorf (D.)

Liever een eenpersoonskamer of je partner meenemen? Dat kan! Stuur dan even een mailtje en we maken het graag in orde voor je.

Wil je  weten of het programma voor jou geschikt is ? Neem dan even contact op voor een GRATIS adviesgesprek.

 
GARANTIE

Tot 1 maand voor de eerste cursusdag in Duitsland mag je kosteloos annuleren. Daarna mag je je altijd laten vervangen door iemand anders, of het door jou betaalde bedrag besteden aan andere producten en diensten van impro Circle.

 

 

HOE ZIT HET MET CORONA?

JA MAAR, ...

Komt er ook muziektheorie aan bod?

Dit programma is vooral gericht op spelen. Om meer inzicht te krijgen is het soms handig om een stukje theorie te kennen. Je krijgt dan alleen dat stukje wat op dat moment van belang is. En je krijgt meteen tips hoe je het omzet naar noten op jouw instrument.

Ik ben geen saxofonist. Kan ik toch meedoen?

Omdat het meer gaat om het inzetten van je fantasie, dan instrument techniek, speelt het geen rol welk instrument je speelt. In de  programma’s zitten gitaristen, trombonisten, trompettisten, pianisten, saxofonisten en bassisten gehad. De voorbeelden zijn op elk instrument speelbaar. Ben je pianist? Dan bof je. Je mag op een echte Steinway of Bösendorfer concertvleugel spelen. Magisch!

Ik heb het best wel druk. Hoeveel tijd kost het?

Het weekend begint op donderdagavond. Je kunt er eventueel na je werk nog naar toe rijden. Op zondagmiddag stoppen we om 15.00 uur, zodat je voor het avondeten weer thuis bent als je dat wilt… Kun je meteen alle mooie verhalen vertellen. 

Ik ben niet zo gedisciplineerd. Kan ik dan dit programma toch volgen?

Omdat het weekend in logische stappen is opgebouwd, hoef je geen gedisciplineerd type te zijn. Dit ‘probleem’ is ondervangen  door je praktische tips te geven die meteen toepasbaar zijn.

Ik vind mezelf  niet zo creatief, ik speel het liefst van blad. Is dit programma geschikt?

Het is juist prima om van blad te spelen! Dat geeft houvast en is een duidelijk vertrekpunt. In het programma leer je hoe je beter op je gehoor kunt vertrouwen zodat je de bladmuziek niet altijd meer nodig hebt. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hoef je niet super creatief te zijn om beter te kunnen improviseren. Je leert standaard materiaal wat altijd goed klinkt. Als je dit verder wilt ontwikkelen en een persoonlijk tintje aan je improvisaties wil geven, dan krijg je hiervoor concrete tips hoe je dat op een creatieve manier kunt aanpakken.

MIJN ADIVES NODIG?

Dan maken we even een afspraak. Stuur me eventjes een mail

Scroll naar boven