HIGH END WEEKEND 'JOBIM' Bossa en Samba

Een unieke kans om de prachtige muziek van Jobim te doorgronden

Ben je ook zo geraakt door de prachtige muziek van de Braziliaanse musicus Antonio Carlos Jobim?

 • zwoele bossa nova

 • opzwepende samba

 • melodieus en melancholisch

 • typisch gebruik van jazzakkoorden

De workshop is alleen geschikt voor (ver) gevorderde muzikanten. 

Jobim en jazz

Door de samenwerking met zangeres Astrud Gilberto en saxofonist Stan Getz is de muziek van Jobim in de jaren ’60 populair geworden bij een breder publiek, ook bij jazzpubliek.

 

In deze high end workshop ontdek je alle geheimen van prachtige stukken als onder andere Desafinado, Corcovado, The girl from Ipanema.

 

Het leuke is dat je alles wat je weet over jazzakkoorden 1 op 1 kunt gebruiken bij Jobim. In de workshop ontdek je precies hoe het zit.  

 

AANMELDEN

Datum:

26 – 28 augustus 2022

Locatie:

Floisdorf studio’s, Vogteistrasse 23  53894 Mechernich – Floisdorf, Duitsland (slechts 3 uur rijden vanaf Amsterdam)

Jouw investering:

Op aanvraag

JAWOHL!

Ik meld me aan voor dit UNIEKE programma

ZO ZIET HET PROGRAMMA ER UIT

VOORAF
Groepsles

Voor het weekend in Duitsland is er een gezamenlijke groepsles van 3 uur. Hierin maken we een analyse van de stukken die in het weekend aan bod komen en spelen ze door. Je krijgt concrete tips waar je nog aan kunt werken, zodat je het maximale uit het weekend in Duitsland haalt.

De datum van de groepsles vindt plaats in overleg. Ook bepalen we of we het digitaal doen of live in QFactory, Amsterdam.

- Voorbereidende groepsles -

DAG 1
Aankomst in de avond

Vanaf 20.00 uur worden we ontvangen door gastheer Charlie. Je kunt je spullen wegzetten en je even opfrissen. Als je wilt maak je alvast kennis met elkaar onder het genot van een drankje bij het kampvuur.

Je kunt tot 23.00 uur arriveren. Wel zo handig als je die nog moet werken. Als het handiger voor je is, mag je ook de dag erna arriveren. Zorg dan dat je om 10.00 uur speelklaar bent.

- Kampvuur -

DAG 2
Lesdag

Om 10.00 uur start het eerste lesblok. We nemen ruim de tijd om alle stukken door te spelen. Door de vraag- en antwoord spelletjes geniet je vol nieuwe ideeën rond 13.00 uur van je heerlijke lunch van chef Markus.

In het lesblok ‘s middags gaan we nog meer de diepte in. Je maakt een ruwe schets van de solo die je op dag 3 gaat opnemen. Je krijgt tips waar er nog verbeterpunten liggen.

Van 16.00 tot 18.00 uur heb je tijd voor jezelf: een dutje, een wandelingetje, of nog even die lastige passage oefenen om het maximale uit jezelf te halen?

In het lesblok ‘s avonds van 18.00 uur tot 19.30 uur spelen we alle stukken nog eens door. Zodat je helemaal klaar bent voor de opname. Stel vooral al je vragen. We zijn er om je te helpen! 

Rond 19.30 uur schuiven we aan bij de pizza party. Aansluitend is er een jamsessie waar je de stukken nog kunt oefenen. Als je wilt kun je daarna nog met een lekker drankje aanschuiven bij het kampvuur om alles te laten bezinken. Of ga je lekker slapen in de pikdonkere en muisstille Eifel.

- Pizza Party -

DAG 3
Opname : een prachtig aandenken

Na het ontbijt verwacht ‘Tonmeister’ Charlie ons om 9.30 uur in de studio. Je maakt kennis met de professionele ritmesectie met wie je gaat opnemen. Het zijn ervaren musici met wie je heel relaxt samenwerkt.

Ook Charlie regelt alles secuur in, zodat je alles goed kunt horen en ontspannen kunt opnemen. Iedereen helpt je om jou zo mooi mogelijk te kunnen laten spelen.

We repeteren de stukken steeds nog uitgebreid voordat we daadwerkelijk opnemen. Daarna is er ruim de tijd om een aantal takes te maken.

Rond 13.00 uur serveert chef Markus weer onze heerlijke lunch. 

Je zult versteld staan hoe mooi je klinkt. Floisdorf studio’s is niet voor niets dé studio van de Eifel. De opname is een prachtig document en aandenken aan dit mooie weekend!

- Opname in de studio -

De inhoud van het weekend is gebaseerd op de dominant-matrix uit het boek ‘Bewust Improviseren’.

Het weekend is geschikt als je het gelijknamige  jaarprogramma hebt gevolgd, of een gelijkwaardig niveau hebt.

Weten of het programma voor jou geschikt is? Stuur even een mailtje voor een GRATIS proefles.

VOOR WIE IS HET PROGRAMMA GESCHIKT?

 • Je bent bekend met analyseren van jazz-standards

 • Je kunt de gouden formule van Rollins toepassen

 • Je kunt de gouden formule van Parker toepassen

 • Je kunt de ‘dominant-matrix’ gebruiken

 • Je hoort bij de betere spelers in je band of op jamsessies

EEN OUD CURSIST ZEGT DIT ...

EVEN PRAKTISCH ...

Wat krijg je allemaal?

Disclaimer

*De voorbereidende les wordt in onderling overleg gehouden. 

**Voor wijndrinkers wordt er een pot gemaakt. Daarvan wordt wijn ingekocht. 

Impressie van andere workshops

Wat zeggen anderen?

“Werner kan heel goed uitleggen hoe je vocabulaire kunt uitbreiden. Hij speelt ook zelf mee en dat is inspirerend.”   

“Soms best pittig. Maar prettige docent, aanmoedigend. Speelt zelf heel mooi waardoor je zelf geïnspireerd raakt”.

Doe je ook mee?

Datum:

 •  26 – 28 augustus 2022 

Locatie:

 • Floisdorf studio’s, Vogteistrasse 23  53894 Mechernich – Floisdorf, Duitsland

Jouw investering:

JAWOHL!

Ik meld me aan voor dit UNIEKE programma

Wil je weten of het programma voor jou geschikt is ? Wil je jouw partner meenemen? Andere vragen? Neem dan even contact op. We helpen je graag!

 
GARANTIE

Tot 1 maand voor aanvang mag je kosteloos annuleren. Daarna mag je je altijd laten vervangen door iemand anders, of het door jou betaalde bedrag besteden aan andere producten en diensten van impro Circle.

HOE ZIT HET MET CORONA?

JA MAAR, ...

Is er veel niveau verschil tussen de deelnemers? 

Er zal er altijd een verschil in niveau zijn. Maar bij deze high end workshop wordt bij iedere deelnemer van tevoren gekeken of je geschikt bent. Daarom is het niveau gelijkwaardig. 

Komt er ook muziektheorie aan bod?

Theorie is een manier om muziek te begrijpen. Als je niet gezegend bent met een geniaal muzikaal gehoor is theorie de manier om te weten wat je kunt spelen. Begrippen als dominant-mtarix (Boek bewust improviseren), toevoegingen bij dominanten als b9, of 9, #11 en 13 worden bekend verondersteld.

Deze uitgebreide basis is nodig om de stukken van Jobim te kunnen spelen. 

 

Ik ben geen saxofonist. Kan ik toch meedoen?

Omdat het meer gaat om het krijgen van inzicht, dan instrument techniek, maakt het niet uit welk instrument je speelt. In de  programma’s zitten gitaristen, trombonisten, trompettisten, pianisten, saxofonisten en bassisten. De gebruikte voorbeelden zijn zodanig vereenvoudigd dat ze op elk instrument meteen speelbaar zijn. Ben je pianist? Dan bof je helemaal. Je mag op een echte Steinway of Bösendorfer concertvleugel spelen. Magisch!

 

Kan ik mijn partner meenemen? 

Natuurlijk kan dat! Hij of zij kan dan overnachten op dezelfde kamer en alle maaltijden en drankjes zijn inbegrepen. Stuur even een mailtje voor een offerte 

 

Ik vind mezelf  niet zo creatief, ik speel het liefst van blad. Is dit weekend dan toch geschikt?

Het is juist prima om van blad te spelen! Dat geeft houvast en is een duidelijk vertrekpunt. In het programma leer je hoe je beter op je gehoor kunt vertrouwen zodat je de bladmuziek niet altijd meer nodig hebt. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hoef je niet super creatief te zijn om beter te kunnen improviseren. Het gaat er namelijk eerst om dat je terugkerende structuren herkent. Je leert standaard materiaal spelen wat daarop prima klinkt. Als je dit verder wilt ontwikkelen en een persoonlijk tintje aan je improvisaties wil geven, dan krijg je hiervoor concrete tips hoe je dat op een creatieve manier kunt aanpakken.

 

Ik kom niet met de auto. Kan ik toch deelnemen?

Zodra bekend is wie er komen, krijg je een mail met alle deelnemers. Je kunt dan kijken of je kunt carpoolen. Je kunt ook met de trein komen. We halen je gratis op bij station Mechernich HBf. Liever vanaf Köln HBf opgehaald worden? Dan rekenen we daarvoor een kleine vergoeding. 

Scroll naar boven